Bir Şeyler Yazmaya Çalıştım

Acıdan başka bir şey yok. Ankara'daki katliamdan sonra yaşama enerjimi kaybettim. Geleceğe zaten ümitle bakamıyordum. Artık iyice bakamaz oldum.
Yastayım!




Yazı yazasım yok!




Ama belki takipçilerim bekler. Yine de yazı yazdığım günümde bir şeyler yazayım. Şu an bana her şey öyle anlamsız ve saçma geliyor ki anlatamam. Ama Dik durmamız lazım. Yaşama tutunmamız lazım. En azından evlatlarımız var. Onlar için güçlü olmamız lazım. O yüzden bir şeyler yazmaya çalıştım.





Benim olmaz olmazlarımın arasında her sabah bir elma yemek vardır. Her gün bir elma mutlaka yerim. Elmanın çekirdeğiyle pek ilgilenmezdim. Meğer çok faydalıymış. Burada elma ve çekirdeğinin faydasını paylaşayım. Elma ucuz bir meyve. Hem hepimizin evinde bulunur. Mesela Muzu her zaman almak istemem pahalıdır. Gerek görmem. Ondan alacağım vitamin elmada, ya da ne bileyim fiyatı iki lira olan şu an ki mevsimdeki erikte de vardır. diye düşünürüm. Ama olmaz olmazlarının arasında muz olanlar varsa onu bilemem. Kaç lira olursa olsun, ben muz yemeden duramam diyenlere sözüm yok.




Ben elmanın çekirdeğinin faydalarını yazayım.




Elmanın birçok faydası olduğunu biliyoruz. Elma çekirdeğini çoğumuz yemeyiz.Elma çekirdekleri elmanın ortasında kaldığı için çöpe atılıp gidiyor. Oysa elma çekirdeği de sağlığımız için çok önemli.İşte elma çekirdeğinin faydaları:
Elmada olan tün besinler elma çekirdeğinde de bulunmaktadır. En önemlisi antioksiden olmasıdır.




1. Spor öncesinde tüketildiğinde; enerji verir.
2. Spor sırasında tüketildiğinde; organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler.
3. Spor sonrasında tüketildiğinde; %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır
Elmanın sağladığı vitaminlerin en önemlisi C vitaminidir: en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur. Elma ile zayıflayın. Buraya kısaca aldım. Siz bu konuda ayrıntılı bilgiler bulabilir okuyabilirsiniz. Gerçekten hem elma, hem de çekirdeği çok faydalı.





Bu acı günlerde insanlar belki okumak bile istemiyor olabilirler. Hepimizin eli ayağı üzüntüden kırıldı. Yani insan olanların elbette. Bu yaşananlara sevinenler varsa bilemiyorum.





İşte bu üzüntülü günlerimizde ufacık ama faydalı olan elma çekirdeğinden bahsettim bende.

14 Ekim 2015 2-3 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 8 yıl önce

    Hüzün dolu yaşanan olaylar insanı hayattan soğutuyor dileyelim bir daha yaşanmasın böyle acı ve insanlık dışı olaylar...👍😅😅