Biraz Sessizlik

olumsuz ve kirli sözlerin kime ne faydası var..
.her sorunun mantıklı ve makul bir çözümünün olduğunu varsayarsak yanlışı bulup düzeltmek gerekmez mi..
durup düşünüyorum..
mutlu olmak isteyen insanın yapması gereken öncelikli davranış.eşya ve insanlarla sağlıklı ilişkiler geliştirmek malesef bunu başaramamış olarak ve yılların hebasıyla örülü duvarların içinde değişken ruh halleriyle huzura ve mutluluğa ulaşmak kolay olmayacak.suçlu kim ...herkes ve hiç kimse...hep ve hiç... melek ve şeytan....siyah ve beyaz... yanlış bakış açısı...sevgisizlik..
yaşımız kadar insandan geçerek bugünlere geldik.yine maalesef içinden geçerek geldiğimiz insan koridorları işe yaramaz sözlerin havada uçuştuğu ve bu seslerin bir araya gelmesiyle oluşan gürültünün yankılarıyla doluydu.böyle bir ortamda sağlıklı bir bakış açısı yada kişilik geliştirmenin ne kadar sancılı bir uğraş istediği ortada.

Kafamdan birsürü şey gelip geçiyor....
anne çocuğuna sevgiyi yaşatmalıdır ki gelecekte böyle bir beklenti içine girebilsin.devlet vatandaşını rahat ettirebilmelidir ki ondan bağlılık beklemeye hakkı olsun.birinin diğerini ezdiği malın belli ellerde toplandığı ve maddi olmayan alanların içi boş hurafelerle doldurulduğu toplumsal yapı sorunludur

maddi ve manevi alan birbirinden bağımsız değil..etraftaki tüm yapılar burada yaşayan insanların iç dünyasının hayata bakış açılarının maddi varlığa dönüşmüş hali.

.şehir merkezleri belli bir gelişmişlik ve yaşam standardını yakalamışken biraz ötesinde kurulmuş çok sayıdaki gecekondu mahallerinin varlığı ve olumsuz yaşam şartları insanı düşündürüyor...

Gürültüden çocukların büyüdükleri bile fark edilmiyor.
Mantıklı ve makul ihtiyaçları karşılanmayan çocuklar büyüdüklerinde en iyi öğrendikleri şeyi yapmaya başlıyorlar...
Gürültü!!!!


Çözüm
Durup düşünmek
Oturup Karar vermek
Ayağa kalkıp uygulamak

13 Aralık 2010 1-2 dakika 45 denemesi var.
Yorumlar