Biriciğime Mektup 1

Taşınıyorum, her yeri senle dolu ama sensiz bu evden. Başladım toplamaya kırık dökük eşyaları. Birden gözüm senden kalanlara ilişti bir kaç kaset, bir kaç cd üstünde adın yazılı olmasaydı atacaktım çöpe. Hiç havamda değildim ama dinleme isteğimin önüne geçemedim... cd den başladım rast gele bir tanesini yerleştirdim, bir de ne duyayım; Erol Evgin çok sevdiğim şarkıyı söylüyor alıp götürdü beni daha senin benim çocuğum olmayacağını bilmediğim yıllara.

Efil, efil rüzgar eserdi sarı saçlarımda, en mutlusu bendim kurduğum hayallerin... Hayallerimin çoğu gerçekleşti en mutlu hayalim sensin biriciğim. Sen benim en kıymetli hazinemsin varsın olmasın malım mülküm; sen benim dünyamsın olmasan da yanımda. Biliyorum ki uzaklarda da olsa hayattasın ya o yeter bana... Olsun, birlikte kurduğumuz hayaller gerçekleşmese de, sen bayramlarda elimi öpmesen de olur, yeter ki sen mutlu ol canımın diğer yanı! Ben resimlerini öperim gözlerimin musluğunu kapatamasam da olsun! Akan sular akmayandan daha iyidir biriciğim. Yalnızlığa alıştım da; alışamadım bir türlü şu evin sessizliğine bir radyom var ama tutmuyor işte senin sesinin yerini hiç bir ses!

Seni seviyorum en güzel mevsimim baharım, bahar gözlüm! Varsın sevmesin gelinim beni annesi gibi, seni seviyor ya bu da yeter bana. Mutlu olduğunu bilmek yalnızlığımı acıtmıyor eskisi kadar. İnsan oğlu arsız alışıyor her şeye; ben de alıştım evin sessizliğine baharım da şu özel günler var ya gevşetiyor gözlerimin musluğunu kapatamıyorum. Resimlerine sarılıyorum göğsümde yitiyor be oğul... Sol yanım sıkışıyor bahar gözlüm! Bir gün aniden duracak kalbim ve sen çok üzüleceksin: Ben senin üzülmene üzülüyorum nasıl dayanacaksın bir gün de olsa acıma. Bu yüzden erteliyorum ölümümü Allah'a yalvararak her gün. Acını duyuyorum daha gitmeden ama, gideceğim bir gün bu kaçınılmaz tek gerçeğimiz biriciğim.

Çok sevdiğim var orada yalnız olmadığımı bil. Sen de geleceksin bir gün ama sakın acele etme! Torunlarım olacak daha, getir evime kalkıp karşılayamasam da ben nefesimle öperim hepinizi: Özellikle gelinimi küs olsa da bana, torunlarımın annesi o. Çok istiyordum kızım gibi bağrıma basmak ama izin vermedi olsun! Kaderim de bir kız evladının saçlarını tarayamamak varmış.

İşte görüyorsun ya oğul; bir şarkı neleri hatırlatıyor insana, nerelere götürüyor.

Fikirlerim dağınık toparlayamıyorum son günlerde aklım yalnızlığa ayarlı kalabalık düşler göremiyorum. ?Evlerin ışıkları tek, tek yanarken yalnız nasıl yaşanır gel de bana sor!? Boş ver aldırma biriciğim dertleşmek istedim seninle sadece hepsi bu. En azından itiraz etmeden dinledin beni, ya da şimdi okuyorsun işte! Seni seviyorum bahar gözlüm, biriciğim, tek tanem, canımın içi baharım.

31 Temmuz 2009 2-3 dakika 28 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    off off dedirtin bana hafize hanım sanki beni anlatmışsın bu denemende, öylesine sıcak öylesine duygusal yazmışsın ki kendimi buldum her satırında İYİKİ VARSIN İYİKİ YAZIYORSUN