Birlik Olma Zamanı

Şunu anladım ki ben, insan insana her zaman muhtaçmış. Yaşanılan o iki büyük depremin ardından nice kardeşlerimiz, abilerimiz, ablalarımız, yaşlılarımız ne yazık ki ruhlarını teslim ederek bu fani dünyadan ayrılmışlardır. mekanları cennet olsun. Rabb'im hep rahmetiyle muamele etsin onlara. Yaralı şekilde çıkan onca insanlarımıza da acil şifalar ihsan eylesin inşallah. Çok üzülerek izliyorum olan bitenleri. Yardıma sağdan soldan gelen, hatta birbirlerini hiç tanımayan milletimiz o kadar çaba sarf ediyorlar ki siz de görmüşsünüzdür. Bir insanı hayata bağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar ve de bunu da başarıyorlar Allah'ın izniyle. 

Her nefes duyulmasında inanılmaz bir titizlikle yaşam koridoru oluşturuyorlar. Önce derin bir sessizlik isteniyor, sonra da ardından gelen mucize kurtuluşlara şahit oluyoruz. Cümlelerime başlamadan önce belirtmiştim, insan insana ne kadar muhtaçmış diye. Bu canını yandığımın dünyasında neyi paylaşamamıştık ki  peki ? Niye ceviz kabuğunu doldurmayacak şekilde tartışmış, kavga etmiş, yıllardır küs durmuştuk birbirimizden ? Yani niye mal, mülk için birbirimize etmediğimiz hakaretler olmuştu bu kadar ? Aramızda sevgi duvarını yıkmış, yerine haset duygularını ekmiştik. 

Demek ki her şey boş. Şimdi paylaşma zamanı. Şimdi barışma zamanı. Şimdi gözlerimizden akan yaşları silme zamanı. Birlik olma zamanı.

Tekrardan büyük geçmiş olsun Türkiye'm. Ölenlerin ruhları bir kez daha şad olsun. Enkazdan yaralı çıkan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

13 Şubat 2023 1-2 dakika 90 denemesi var.
Yorumlar (7)
  • 15 ay önce

    Duyarlı yüreğinize ve kaleminize sağlık diliyorum. Ne yazsak bir eksik kalır bu acıya.. Sonsuz geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın böyle acıları. Artık sözün bittiği yerdeyiz! Allah yardımcıları olsun inşallah.. Dualarımız onlarla birlikte her zaman... Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum🙏 Milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Hak bizleri felaketlerden uzak eylesin. Sonsuz selam ve saygılarımla.

  • 15 ay önce

    Günün seçilen deneme yazım için sonsuz teşekkürlerimi bildiririm. Sağlıcakla esen kalın.

  • 15 ay önce

    Ülkem canım ülkem, geçmiş olsun...

  • 15 ay önce

    Yüreğimiz parça parça olsa da bunu da atlatacağız birlik ve beraberlikle... Biz başka milletlere benzemeyiz her ne kadar aramızda münafıklar kin ve nefret tohumu ekenlere varsa da onları da bir şekilde eritiriz içimizde... Ne ateşler söndürdük bağrımızda bunu da söndürürüz evvel Allah...