Biz Ne Zamandan Beri Anadolu’dayız


Anadolu’ya geldiğimiz tarih 1071 Malazgirt zaferiyle olduğunu biliriz. Malazgirt zaferiyle Anadolu’ya aslında geri geldik.

Bir memlekete göçmek için o memleket ile daha önceden bir bağınız olması gerekir. Sizin o memlekette yaşamanız yada atalarınızın o memleket ile bir bağı olması gerek. Kendi geçmişimden bir kesit ile görüşümü destekleyeceğim.

Biz Honamlı Yörükleri Orta Asya’dan geldiğimizde (Aydın Yöresi → Güzelbeyli veya Honamlı ) yurt tutmuşuz. Moğol baskısı ile batıya göç çoğalınca oradan göç edip Antalya bölgesine doğru göç etmişiz. Daha sonra Honamlı Yörüklerinin bir kolu biz Isparta Gedikli köyüne (1937) yerleşmeye başlamışız.

Aydın Nazilli'de 1976 yılında Köytaş A.Ş tekstil fabrikası kurulurken babam ile köyümüzden dört kişi fabrikanın kurulmasına para yatırıp kurucu ortakları olmuşlar. Bunlardan ayrı birkaç Gediklili Nazilli’ye yerleşmişler. Aradan geçen yüz yıllar sonra kendilerini atalarının geldiği eski memlekete bir çağıran olsa gerek.

Önce Anadolu’da Yunan yada Helenlerin çok uzun zamandır yaşadığı algısından bir kurtulalım. Server Tanilli Yüz Yılların Gerçeği ve Mirası birinci cildi okursanız, Anadolu’da başka kavimler varken Yunanlıların gelip onları egemenliği altına aldıklarını öğrenirsiniz.

Benim şahsi görüşüm biz Anadolu’dan Orta Asya’ya gidip döndük. Benimde Çatalhöyük ve Göbeklitepe bizim kalıntımız olacağı yönündeydi.

Avusturyalı ünlü yazar Prof. Erich Feigl 2005 yılında bir konuşmasında şöyle diyor.

‘Bu topraklar sizin. Siz Malazgirt Savaşı’ndan bu yana değil, tam 10 bin yıldır bu topraklardasınız. Unutmayın ki bu, Çatalhöyük’teki kazılarda elde edilen bulgularla kanıtlandı.’  

28 Kasım 2021 1-2 dakika 13 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar