Bu Günlerde Geçer İnancımızı Yitirmeyelim

Annesi "Oğlum ortalık çok karışık. Gitme askere, erteleyelim, kredi çekelim." Gibisinden bir şeyler söylüyormuş. Oğlu illaki, "Hayır ben gideceğim. Şehitlikte bir mertebe. O mertebeye yükselmek istiyorum." diyormuş. Böyle söyleyen belki elli kişi biliyorum. Gençler korkmuyor, askere gitmek istiyor. Ya da davulun sesi karşıdan hoş görünüyor. Çocuk oyuncağı sanıyorlar. Bilemem artık ama anneler babalar engel olamıyor gençler askere kendi istekleriyle gidiyorlar. Böyle gençlerimiz olduktan sonra, ne PKK, ne de başka bir düşman alt edemez bizi aslında. Ama ölmekte yetmiyor. Ülkeyi idare edenler asıl terörü besliyor. Böyle olunca gençler ölse de bir işe yaramıyor. Bu PKK neden bu kadar güçleniyor. Devle içinde onlara destek veren olmasa bu kadar güçlenemezler. Halkın içinden de PKK yı destekleyen, onlara yardım edenler çok bence. Şehitlik yüce bir mertebe. Bu mertebeye ermek isteyenlere sözüm yok elbette ama diyeceğim ne kadar gözü kara da olsak, iyi duygularla vatan için ölsek de, birileri döneklik yaptığı için, düşmanları besledikleri için, ne yazık ki bu terörün sonu gelmeyecek. Aslında hava ne kadar güzel. Ülkemiz sonbaharı yaşıyor. Doğal güzellikleri harika, cennet gibi bir ülkemiz var. Her şey bol. Ben Kırgızistan'a gitmiştim. Oranın pazarlarını hiç beğenmedim. Bizim pazarlarımız hem çok düzenli, hem her şey bol, hem de taze. Fiyatlar el yakıyor o başka. Ama yetiştirenler yine kazanamıyor, aracılar kazanıyor, orası başka bir konu. Yani diyeceğim bu güzel ülkemizde mutlu huzurlu yaşamamıza izin verilmiyor. Ben kendimi bildim bileli bu terör örgütleriyle uğraşıyoruz. Nice gençler, masum insanlar, öğretmenler, polisler... verdik. Bitmiyor.









Bu masum insanların, verdiğimiz şehitlerin yüzü suyu hürmetine bu acı günler de geçer inşallah diyorum. Biz Suriyeli göçmenlere de kucak açtık. Mağdur insanlara yardım ettik. Belki bunun yüzü suyu hürmetine bu günler geçer, iyi günler gelir. Acılar biter diye ümit ediyorum. Oysa müslüman ülkeler bir olsalar, bu Suriyelilere kucak açsalar ama yapmıyorlar. Müslümanlık bu mudur, değildir ama onların umurunda bile değil.









Allah'tan ümidimizi kesmeyelim diyorum. Pozitif düşünelim. Gençler şehit olmaya gönüllüler görüyorum. Onlar mutlular. Biz de içimizi ferah tutalım. Bu topraklarda yaşayan insanlar ne acılar çekmişler. Bu da geçer. Dua etmekten vaz geçmeyelim.









Atatürk' de bu vatanı Türk gençliğine emanet edip gitmedi mi. Stratejik konumu çok güzel olan bir ülkede yaşıyoruz. Dünya ülkelerinin gözü üstümüzde. Rahat bırakmıyorlar mutlu huzurlu yaşayalım. Ülkeyi idare edenler de sağlam karakterli olmazsa, vatanın bölünmesi an meselesi elbette. Ama bu günlerde geçecek diyerek pozitif düşünelim ve ümidimizi kaybetmeyelim.PKK kendi milletine de zarar veriyor. Her Kürt PKK lı değil elbette. Kürt milletine düşmanlık edip onları PKK ya doğru itmeyelim. Biz halk olarak kardeşçe yaşamaktan vaz geçmeyelim.

16 Eylül 2015 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar