Canın Çekerse Seveceksin Beni

Aşk tuttu beni ne olur bırakma. Bilmezden gelme biliyorsun işte. Sevdiğin elbiseyi giydiğindeki gibi halim, seni düşününce. Yanlış anlama sevişmek istemiyorum. Canım tenini değil sesini çekiyor. Kafayı boşuna bulmaya çalışıyorum dost yalanlarıyla.
Oturduğun iskemlenin, uzandığın kanepenin, aynaya kendine bakmanın bir kenarında bende olmak istiyorum. Şayet hala tiryakisi değilsen bir şeylerin, denizin mesela yahut annesince red edilmiş bir yavru kedinin açlığı seni mutsuz ediyorsa o zaman sevebilirsin sende ayrımsız.
Ben uzun zaman oldu sigarayla arama ateşi koymayalı. Avuntudan başka ne faydası var sönmüş bir izmarite bakmanın, solmuş bir resme bakmaktan. Kendimi sana nasıl anlatırım dediğimde diğer hemcinslerim gibi ben anlatılmam yaşanırım edebiyatı hiç yapmadım. Bildiğim mutluluğun ve hüznün resmi pekala çizilebilir bir damla gözyaşıyla yada yüze tutuşmuş gamzeli bir gülüşte. İnsan neyi anlatmıyorsa onun esiri olur.
Daha önce hiç sevmedim ben. Bir kadın nasıl sevilirin pek çok örneğini gördüm ve duydum. Kiminde kadınlar mutsuzdu kiminde erkekler. Birlikte olmak yerine benim ol tavırlarından fedakarlık edemediklerinden her gün bir çocuk devletin esirgemesine takılıyor.
Daha önce sevmedim ben. Pek çok defa aşk filmlerindeki gibi yastığı alıp kollarıma onların yaptığının benzerleriyle avundum. Her sabah uyandığımda benden habersiz saçımın kokusu vuruyordu umutlarıma. Ki pekala elimden gelenin en iyisi yapma iddiam da yok sayılır senin yokluğunda.
Daha önce sevmedim ben. Senin bunda payın var mı diyorum keşke olsa da içim rahat etse. Kendi içe kapanıklığıma şahit gösterebilsem bunu. Önceleri iki insanın bir arada olmasına aşk diyordum. Şimdi saçlarına ak düşmeden kendini aklayanları gördükçe evlilik programlarında yeniden aynı hatayı düşmeye can atan insanların siliüetlerini belki seni görmeseydim bende onlar gibi davranabilirdim nihayetinde.
İlk seni sevmek istiyorum ben. Uzun uzadıya vücudun her kıvrımına kadar ezberlemek istiyorum. Nasıl gülersin, nasıl incinirsin, nasıl sarılırsın, nasıl nasıl bir bir yaşamayı istiyorum bunları ama hep başladığımız yere dönerek. Sana alınmış bütün güzel çantalar, oyuncak bebekler ve daha neler neler. Eksik olan benim diyedir belki kalbinde zaman zaman dalıp gidişlerine sebeb olan.
İlk seni seversem bir daha gerek kalmaz sevmeye. Hadi mesleğinde ne yazıyor diye merak edenlerden olmadığını söyle. Hadi kartlarının limitini önemseyenlerden değilim de. İstemediğin bir kokuya katlanmak yalnız toprağa has bir şey. Biliyorum eğer canın çekerse seveceksin beni.

07 Ekim 2012 2-3 dakika 35 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar