Cazibe Hırsı

Birileri kafa buluyor olabilir,aldırmadan doğruyu aramaya devam etmek gerekiyor. Çarşıya çıkıldığında peşinizden sürüklenen onlarca kişinin günlük hayatta ne yaptıklarını öğrenmeniz size bir fayda sağlamaz.Utançtan yüzü kızaran bir çocuğa deyimler fısıldamak, onun geleceğini şekillendirmesinde büyük bir artı olacaktır.

Onaylanmayan ilişkiler altında kaldığım zamanlar, kendime bir çok soru sorarım. Etrafımı saran fikirlerden kurtulmanın başka iyi yönlerini de görmeye çalışırım. Her planlı yaşama saygı duyuyor olmamdan kaynaklanan bir düzene kapılmamı gerçekleştiren esas konulardan ise asla uzaklaşmam.Bir süre sonra tüm sorunların çözüleceğine inansam da, bu sürenin ne kadar olacağını bilemem bende diğer insanlar gibi.

Kendine yabancılaşmış darmadağın sözcüklerin içinde kaldığım zaman, ne de olsa zamanın kalıntıları silinmeyeceğinden ,topluma köklü yasaklar dayatmanın hiçbir işe yaramayacağını düşünüyorum. Tüm normlara karşı bir tavır takınmak gerekiyor,var olaşulu süründürmemek adına yapılan tüm karalamaların çaprazında hırs yatar,cazibe hırsı,sözcük hırsı, cinsellik hırsı... Timsali olmayan eğlenceler, bu güzergahtan geçmez ne yazık ki.Her anlamda geçmez,sıkışık,daralmış, nefes alınamayacak kadar zor içinde, her tarafı duvarlar içinde kalmış insanları anlamanın güçlüğü de burada yatar zaten.

Eğlenceyi kendiniz de yaratabilirsiniz,en ince ayrıntılarda, yazı yazarken bulduğunuzu sandığınız tüm şeyler önceden kullanılmıştır büyük ihtimalle. Tüm çabaların boşa gittiği,akılda kalıcı olmasına gerek yok,her gün arabayla geçtiğiniz yolları artık unutmayacağınızdan, davulla ritiim tutulan köy düğünlerine giderken de yanınızda götürdüğünüz tüm eşyalara sahip olacak gizli güç ise size büyük imkanlar sunacaktır,eğer bunları anlayıp da değerlendirebilirseniz.

27 Mayıs 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar