Çelişkili Yaşam

Selam değerli dostlarım!
Dostlarım herkes dürüst ve karşısındakiler karşı çelişkili olmamalar lazım geldiğini inanarak bunu yazma gereği duydum.
Hayat bu yaşanınca görülecek bak insan yaşadıkça neler görüyor. Sevgisi ve aşkı uğruna gelecek için dostlarının sözlerini ret ederek her şeyini verdiği aşkı için canını vermeye hazırken sonu hayır olsun derken, başına karşısındaki tarafından söylenen sözlerin tutarsız olması bir önceki söyledikleri ile yeni söyledikleri arasında farklılıkların olması insanı nasılda hüsrana ve üzüntüye yol açıyor. Eğer insanlar karşısındakinin saf kalpliliğini kötüye kullanarak bu çelişki içine düşerse, hayatının her anında aşk ve mutluluk adına iyi adımlar atılması gerekirken çöküntü içinde kalıyor insan uykuları düzensizleşiyor. Hayatı kararmaya başlıyor.
Düşünüyor her şeyini vermeye çalıştığı bir tanesinin çok sendiğinin bu tutarsızlıkları karşısındakinin kafasında soru işaretleri bırakıyor. Oysa karşılıklı olarak dürüst ve tutarlı olunsa birbirlerine karşı anlayışlı olabilirler. Ama hayatın cilvesidir ki insan yaşantısı boyunca çeşitli sorunları olabilir bunları anlamak ve birbirleri arasında dürüstlük ve tutarlılık içinde bir birine anlatmalıdır. Ama tutarlı olursa o zaman her şey daha olur ben bunu bulmaya çalıştım ama tam tersi ile karşılaşır gibi oldum. Ama inşallah tahmin ettiğim gibi değildir diyorum kendimce; onun bana tutarlı olmasını çok istedim ama bir dediği diğerini tutmadı. Ben çok sevdim belki bu günden sonra inşallah tutarlı ve dürüst olur. Umudum bu herkesin umudu da bu olmalıdır.
""Eğer insanlar karşısındakinin saf kalpliliğini kötüye kullanarak bu çelişki içine düşerse, hayatının her anında aşk ve mutluluk adına iyi adımlar atılması gerekirken çöküntü içinde kalıyor insan uykuları düzensizleşiyor."" demişsiniz.
Yanlış anlaşılmaktan hep korkmuşumdur ve korktuğumda başıma hep gelmiştir saf duyguların kullanılması kullanıldığı kadarda kendilerince sürükledikleri yön her iki tarafı da yıpratır ve değişik duygulara iter.
Her anlamda sağlıklı iliksilerimiz için, Anlayış Sevgi ve Saygı bu üç sacayak mutlaka olmalı özümüzde

14 Ekim 2010 2-3 dakika 25 denemesi var.
Yorumlar