Cesaret Fazlası Cana Zarar

Oturduğum semt itibariyle işe giderken bir otoban bir de caddeden geçmem gerekiyor, bunun için bir üst geçit var ama adeta gökdelen gibi, Allaha emanet devrildi devrilecek. Bende yükseklik korkusu var fazla kullanamıyorum, kullanan da yok. Bir zamanlar belediye başkanına da durumu anlatmak şansını buldum ama elimden bir şey gelmez oraya kara yolu bakıyor demişti. Bu şekilde ömrümüzün geri kalan günlerini otobandan geçerek bitirmek zorundayız. Geçenlerde bir bayan iş dönüşü 50 yaş civarlarında dalgın dalgın günün stresi yorgunluk üst üste gelmiş bitkin halinden belli. Otobanın kenarına geldi, fazla dikkat etmeden başladı aheste aheste karşıya geçmeye, çift yol, ortada biraz bekleyip yoluna devam etti. Ben karşıdan seyrediyorum, saniyeler oynuyor bir anlık yolda vakit kaybetmesi canını alabilir. Bu sefer şansı yaver gitti, karşıya geçti. Her zaman bu böyle hep devam etmez, inanın ben tedirgin oldum. O bunun hiç farkında değil, araba çarpsa bile farkında olamayacak. Cesaretin fazlası cahillikten gelmekte, yoksa insan bile bile kendini ölüme atar mı. O kadar etkilendim ki bunu eşime anlatmak istedim, günün yorgunluğu ile eve gidince unuttum gitti, fakat ne tesadüf ki aynı hafta içerisinde o yolda bir kaza haberini eşim bana verdi. Araba bir kadına çarpmış ölümcül bir kaza kadın kurtulamamış, yoldaki bir çukura ayakkabısının topuğu takılarak çıkartmak istemiş zaman yetmemiş,bir cana mal olmuş bu dikkatsizlik. Onun diğerleri kadar şansı yokmuş. Burada suçlu kim oraya alt geçit yapmayan yetkililer mi yada üst geçidi kullanmayan yayada mı, tartışılır. Olan ölenin yakınlarına oldu.
Her şeyde olduğu gibi bazı konularda körü körüne cesaretli olmayalım, kurallara uyalım. Hayatla kumar oynamayalım. Böyle üzücü olaylar olabilir. Günlük geçim gailesi, işsizlik, faturalara yetişememe diğer sorunlar insanları hayattan bıkkın bezgin dikkatsiz yapmakta, bir dalgınlık insanın canına mal olmaktadır. Gazetelerde haberleri okursan her gün buna benzer haberler olmakta, insanlar ya çok cesaretli yada ne derseniz deyin.... Sonuç hep aynı sönen ocaklar.
Bayramları çok severiz dört gözle bekleriz ama en fazlada kazalar bayramlarda olmakta, çünkü hızlı araç kullanma, dikkatsizlik,acele etme gibi nedenler.
Aman ne olur dikkatli olalım, geriye gözü yaşlı kimse bırakmayalım.

Saygılarımla,

17 Ocak 2009 2-3 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 7 yıl önce

    Bu cesaret falan değil aslında düpedüz ihmal hayatı

    bu umursamazlıkla kendi hayatını değil karşısındakinin hayatını da mahvetmek demektir

    Kutlarım Necdet bey👑