Çiğ Tavuk

Şimdi diyeceksiniz bana, pişmişi dururken çiğ tavuktan bahsedilir mi ? Vallahi bahsetme gereğini duydum. Yoksa şurada mangalın üzerinde kızarmış tavuğa kim hayır der ? Ağzım sulandı şimdi. Sizin de canınız çekti galiba. Öyle ya, rahmetli Erol Taş misali iştahlı iştahlı ye yiyebildiğin kadar. Çiğ tavuğu götür, yenmez  dediğinizi de duyar gibi oldum. Ama çiğ tavuk yenirmiş dostlar.

Hani çok sevdiğiniz birisi vardır, onun uğruna her şeyi yapmaktan geri durmadığınız. Her şeyi göze aldığınız. Hah, o meşhur sözü söyler 'Senin hatırın için çiğ tavuk bile yenir' dersiniz. Ben işte o çiğ tavuktan bahsediyorum. Artık tek başına mı yer, başkalarıyla mı yer, onu işte bilemiyorum. Herkesin harcı değildir öyle çiğ tavuk yemek. Yürek ister, bilek ister. Bu söz her ne kadar gerçek anlamda olmayıp mecaz anlamda olsa da çok değerli, çok pahalı tavuktur aslında. Tavsiye ederim desem, kimse yanaşmaz. Hatta başta ben bile.

Demek ki, her fedakarlığı çağrıştıran bir cazibesi var bu çiğ tavuğun. İçeceklerden ne su ister, ne ayran ister, ne kola ister, ne de komposto. Bir çırpıda yutulan cinsten. Bayatlama korkusu da yok öyle. Her zaman tazeliğini korur. Ben bir şey diyeyim mi ? Gelin şu çiğ tavuğu mangalda kızartıp da yiyelim kimseler görmeden.

11 Ağustos 2023 1-2 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar