Çocukları ve Gençleri Çok Yıprattık!

Artık, ülkemin çocuk ve gençlerine yapılanlara yüreğim dayanmaz oldu. Sevgisiz, düşüncesiz, acımasız, sorumsuz, sevgisiz, yetkili yetişkinler çocuklarımızı ve gençlerimizin yaşamlarının en güzel günlerini, ruh ve beden sağlıklarını çalıyorlar.

Daha küçücük ilköğretimdeki çocuklarımız, oyunla ve yaşıtlarıyla sosyalleşerek geçirmeleri gereken saatlerin,i seviye belirleme sınavına (SBS) hazılanmak için, okuldan gelir gelmez evde ders çalışarak, olanağı olanlar dershanelere giderek, etütlerde koşarak geçiriyorlar. Hafta sonları bile dinlenemiyorlar.

Hepsi yaşlarına göre hem ruh, hem de bedenen çok yorgun, o masum çocuk neşelerini kaybetmiş durumdalar.

Açık havada yeterince bulunamıyorlar. Ailelerse çocuklarını mutlu etmek için yapmaları gereken harcamaları, dersanelere, yardımcı kitaplara, özel derslere yatırmak zorunda kalıyorlar. Hatta pekçoğu gıda harcamalarından kesinti yapmak, borçlanmak zorunda bile kalabiliyorlar.

Çocukları maalesef bu acımasız yarışın dışında kalmasın, iyi bir eğitim alabilsin diye. Sonra ne oluyor? Sorular malum dershanelere sızdırılıyor. Açık SBS kontenjanlarına, gizlice birilerinin çocukları yerleştiriliyor.

Zavallı masum yavrular, çok erken yaşta dayanılmaz üzüntüler ve hayal kırıklıkları yaşıyorlar. Kaybetmişlik, haksızlık,başarısızlık kompleksleri içinde büyüyorlar.

Böyle bir çocukluk geçiren gençlerse, yine okullarda, dershanelerde, gece karanlıklarına kadar süren etütlerde uykusuz, yorgun zamanlar geçirerek, üniversite giriş sınavlarına hazırlanıyorlar. Tüm umutlarını ve geleceklerini,koşullar gereği bu sınavlara bağlıyorlar.

Sonra ne oluyor, şifreler, kopya şüpheleri, puan hataları, bekleyişler, direnişler.
İntiharlar, üzüntüler, haksızlığa uğramış olmanın dayanılmaz ağırlığı.

Neler yapıyoruz? çocuklarımıza, bu ne hainlik, ne acımasızlık onlar bir daha genç olacaklar mı?, Neden? çalıyoruz hayatlarını, neden? düzeltmiyoruz bu berbat sistemi, neden? değiştirmiyoruz bu yöneticileri.

Ben bir yetişkin ve bir anne olarak çocuklardan ve gençlerden utanıyorum. Vicdanen çok rahatsız oluyorum, ya sizler??

12 Mayıs 2011 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar