Çok Şükür “Elhamdülillah”



Siz şimdi oturduğunuz yerden ahkam mı kesiyorsunuz? Koskocaman devlet yönetiliyor, bir sürü bilgili, konusunda uzman büyüğümüz var ve hatta küçüğümüz!

Dünya’nın en büyük on ekonomisinden birisi olma yolundayız. Hiç mi gazete açıp okumuyor, televizyon izlemiyorsunuz? Kendi kendinize gelin güvey olmaktan bir vazgeçin artık! Ülkenin ekonomisi tavan yapmış, siz hala şikâyet ediyorsunuz. Olur, mu, yakışıyor mu vatandaşlığınıza hiç?

Yakın komşu ülkelerin vatandaşlarına bir bakın, hepsi açlık ve sefalet içinde yüzüyor. Siz denizde, havuzda, kaplıcada yüzüyorsunuz. Nankörsünüz, nankör!

Üstelik yakın komşu, uzak komşu, kıtalar ötesi ne kadar vatandaş varsa el uzatıyoruz, yardım ediyoruz peki, hangi parayla yapıyoruz, hangi ekonomik güçle yapıyoruz hiç mi düşünmüyorsunuz? Ayıp yahu, azıcık utanmalısınız, ar namus kalmamış kimsede!

Ev diyorsunuz, peşinatsız ev alıyorsunuz, üstelik yıllar sonra ödemeye başlıyorsunuz. Araba diyorsunuz, araba alıyorsunuz, üstelik en düşük faizle! Okul diyorsunuz okula yolluyoruz, tatil diyorsunuz tatile yolluyoruz! Üstelik, yine en düşük faizle!

Şimdi durup şikâyet etmek neyin nesidir? Nedir bu memnuniyetsizliğiniz? Sizin için daha ne yapabiliriz diyerek oluşturduğumuz ve sabah akşam çalışan beyin takımları, danışmanlar ordusu var himaye ettiğimiz!

Yaz kış baktığımız, maaş ödediğimiz!

Sana söylüyorum vatandaş, yalan mı tüm bunlar? Neymiş efendim, ekonomi kötüymüş, neymiş efendim açlık varmış, neymiş efendim geçim sıkıntısı ve şartlar zorluymuş! Hadi oradan! Azıcık kadir kıymet bilin, birazcık takdir edin!

En düşük “faizlerle” sizlere her türlü olanağı sağlıyoruz. Daha ne yapalım? Üstüne para mı verelim? Hepinize maaş mı bağlayalım? Zaten birçoğunuza bağlamış durumdayız, hepinize mi bağlayacağız?

Şimdi bizim, size sunduğumuz bu güzel şartlara, düşük faiz oranlarına rağmen, sizler bir şeylere sahip olamıyorsanız, bizim için yapacak başkaca bir şey kalmamıştır!

Hepimiz inançlı insanlarız, müslümanız çok şükür! El insaf yani! Müslüman bir ülkede, inançlı bir şekilde yaşıyor ve ülkemizi en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz! 

Çok şükür “elhamdülillah”

Dip not; “Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimse gibi kalkarlar. (Bakara, 275) Gerçekte, Allah alım-satımı helâl ve fâizi haram kıldı. (Bakara – 275 )

Ben ekonominin bu kadar iyi olduğuyla da ilgilenmiyorum, burada merak ettiğim tek bir şey var, inançlı bir insan, diğer inançlı insanları neden faiz sistemi ile yönetir veya faiz’li alışverişe yönlendirir! İşte ben en çok buna takılıyorum! Ve şaşkınlıkla izlemeye devam ediyorum!

20 Haziran 2020 2-3 dakika 95 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (4)
  • 3 yıl önce

    Güzel bir yazı... Neden yazdığınızı bilemiyorum ama belli ki siz bir şeyler kızmışsınız.

    İçeriğinde bahsettiğiniz kişilerden biri değilim neyse ki... Ben " ayağını yorganına göre uzat" sözüyle yetişen bir nesildenim... Bana atalarım aç gözlü olmamayı, aldığımı hak etmem gerektiğini, kimseyi sırtından vurmamayı, hiç bir mesleği küçük görmemeyi, makamlara asla birilerin vasıtasıyla gelmemeyi ,dürüstlükten ödün vermemeyi ve en önemlisi kimsenin önünde eğilmemeyi sadece Allaha kulluk edileceğini öğretti. Milliyetimi ve dinimin benim canımdan öte olduğunu bilirim ... Ancak bunları başkalarına yaranmak için değil sadece kendi doğrum için yaparım... Bazı insanlar DEVLET ve HÜKÜMET kavramlarını karıştırıyor. DEVLET bakidir. Ve baki kalmalıdır ki milletimiz yaşasın ve Bayrağımız dalgalansın... Ama hükümetler gelip geçicidir...Görev süresince en iyisini yapmakla mükelleftir.

    İşte bu durumda okumuş cahiller girer devreye kendi menfaatleri yüzünden nifak sokarlar... Acaba onların seceresi araştırıldığında gerçeği göremez miyiz.. görürüz de her nedense yapmayız... Ama onlar bukalemun gibilerdir yani her devrin adamı... Bunu neden söylüyorum belki merak ettiniz belki de bana kızdınız.. Olabilir.. Bahsettiğim bukalemunları çok iyi bilirim ben devlete 40 yıl hizmet eden biriyim... koltuklara referansla oturulduğunu verilen liyakatın değil yalakalığın bazen kıymetli olduğunu bizzat gördüm ve yaşadım.Onlara asla boyun eğmedim eğilmedim.....bunda devletin suçu yok yukarıdakiler en aşağıdakileri göremezler...sorun hem eğilip hem de eleştirenlerde...

    Yani kısacı her ne olursa olun DEVLETin bekası önemidir. Eğer devlet yoksa bugün konuşanların konuşacak ağızları olamaz... Buna şükretsinler.