Çok Zor Zamanlardayız

Kişisel olarak, PKK terör örgütünün son günlerde gerçekleştirdiği terör eylemlerinin arkasındaki en önemli unsurun, ABD, İsrail ve AB nin bazı ülkeleri gibi uluslararası güçler olduğunu düşünüyorum.

Bu güçler, uzun süredir Dünyanın en önemli enerji kaynaklarının bulunduğu Orta Doğu Bölgesinde Irak, Türkiye, İran ve Suriye den toprak alan ve kendi çıkarları için kullanabilecekleri bir Kürdistan devleti kurdurmak istiyorlar.

Bu konudaki ilk adımlarını, uydurulmuş nedenlerle Irak'ı işgal ederek Saddam rejimini devirdikleri Irak da, Kuzey Irak Kürt Federe Devletini kurdurarak attılar.

Sanıyorum.Şimdiki amaçları da, bizim ülkemizde bir federe kürt devleti kurdurmak . Daha sonra da suriye de, İran da, aynı operasyonları gerçekleştirip, bu federe devletlerin güçlenip, birleşmesini sağlayarak, tek ve güçlü bir devlet haline getirmek.

Kısaca, bölgede ikinci bir İsrail oluşturmak.

Böylece, enerji kaynaklarını giderek güçlenen ve kuvvetli rakipler haline gelmekte olan Çin, Rusya ve hatta Hindistan dan önce ele geçirmek.

Son tahlilde, Libya da Kaddafi nin Natonun desteklediği muhalif güçler tarafından vahşi bir şekilde linç edilip öldürülmesi görüntülerinin, bu güçlerin onayıyla dünya medyasına servis edilip, çocukların ekran başında oldukları saatler bile gözönüne alınmaksızın, defalarca gösterilmesinin, söz konusu diğer ülke yönetimlerine
gözdağı vermek amacıyla yapıldığını ortaya koyuyor ki, daha sonra Başkan Obama yaptığı açıklamada bunu açık, açık ifade etti.

Oysa, Kaddafi nin yakalanarak, cezalandırılması gerekmez miydi?

Belki de bu güçler, Kaddafi nin canlı yakalanırsa, kendileriyle ilgili bazı gerçekleri açıklamasından korktular.

Belki Osama Bin Ladin de bu sebeple canlı yakalanmadı.

Ülkemiz de klasik enerji kaynakları yanında, bu kaynaklara alternatif olabilecek zengin bor, toryum madenlerine sahip olduğu, üstüne üstlük bir de bu enerji kaynaklarının geçişini sağlayacak koridor üzerinde bulunduğu için çok büyük tehlike altında.

Topraklarımız üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. "Tavşana kaç, tazıya tut." politikası uygulayan ABD ve diğer ülkeler, bir de bu bölgeye ve bize silah satarak "bir taşla iki kuş vuruyorlar."

Sürekli kan kaybeden vahşi kapitalizm, canını kurtarıp eski parlak günlerine yeniden dönebilmek için ortalığı talan ediyor.

Ayrıca, bu güçler yakıp yıktırdıkları ülkelerin yeniden imarını da üstlenerek, bir üçüncü kuş daha vurmuş oluyorlar.

Burada, Sn. Başbakandan önce Libya ya koşan Fransa ve İngiltere Başbakanlarının durumlarını anımsayalım.

Ülkemizi bu çıkar savaşlarından en az yara alacak şekilde çıkarabilmek için, politikacılarımıza ve yöneticilerimize ve sağduyulu halkımıza büyük görevler düşüyor. Çok dikkatli ve temkinli olmalıyız. Yalnış bir adım, bize çok şeye mal olabilir.

Dolduruşlara, kışkırtmalara kapılmamalıyız.

Bize dostumuzsunuz diyenlere inanıp, önlemi elden bırakmayalım.

Bu ülkelerin dostları değil, çıkarlarının olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

23 Ekim 2011 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar