Define Maceraları 2

Nevzatın kafasında ilginç fikirle vardı. Mahalle kahvesinde Rıfat emminin hikâyelerini duydukça içinden bir ses sende başarırsın zengin olursun diyordu. Her akşam iş dönüşü kahveye takılıyor işin ilmini öğrenmeye çalışıyordu. Rıza emmi bu işlerde saçını ağartmıştı.
Bilgece evlat ?sen hiç başlama başladın mı bunun sonu yok' dedi nevzata. Nevzat etkilenmişti bir kere içindeki ses durmadan dürtüyordu. Rıfat emmi maceralarını anlattıkça olaylara kitleni yor çözüyor kendini hazır hale getirmeye çalışıyordu. Sığara dumanının altında çay keyfiyle maceraları dinlemek çok güzel oluyordu.

Birgün kararını verdi. Fevziye gitti ?zengin olacağız kalk gidiyoruz' nereye soru sorma benimle gel, sadece bize kazma kürek lazım. Depodan alırız, Hazırlıklar tamam. Ankara bir yatır olduğunu duydum. Ermenilerin Osmanlıdan kaçacakları zaman hazinelerini bu zata teslim ederlermiş o da türbeye benzeyen yerlere gömdürürmüş. Nevzat eserlerin üzerindeki eski yazıları okuyor şifrelerini çözüyordu. Cebine biraz para koydu. Eski fort arabasıyla yola çıktılar. Fevzi tedirgin durmadan sorular soruyordu. Nevzat korkma oğlum zengin olacağız dedi. Nevzat ?yaşa ve gör bak neler olacak' dedi. Nevzat köyü buldu. köydeki yatırın içindeydi hazine başladı arkadaşıyla kazmaya. Nevzatın yüreğinde bir sıkıntı vardı. Kazmayı her vuruşunda bir korku bir heyecanla sallıyordu. Bir an oldu ruhların başında yanında dolandığını hissetti Nevzat. Fevzi sende hissediyor musun? Neyi dedi Fevzi. Korkmasın diye cevap vermedi.

Bir taraftan karanlık ortam öbür taraftan bir kabri kazıyorlardı karşılarına ne çıkacağını bilmedikleri için çıt sesiyle kalpleri durabilirdi. Kazmayı salladılar bir tahtaya saplandı ışık tuttular kapağı açtılar. Yavaş yavaş sabah oluyordu. Yanmış insan cesetleri çıktı üç tane. Bu arada gün ışımıştı. Köylü nasıl olduysa haberi almıştı. Nevzat alaca karanlıkta tam seçemiyordu. Çok kokmuşlardı pis kokuyordu ve orda hazine vardı. Olan bundan sonra olmuştu. Köylü Mübarek bir zatın kabrini kim kazar düşüncesiyle gözleri karamış bir şekilde ölümüne üstüne geldiler. Nevzatla Fevzi şok olmuş durumda bir tarafta yanmış cesetler öbür tarafta öldürecek olan köylüler. Jandarma çavuşu girince içeri nevzat dedi içinden' kurtulduk ölmekten'. Ama diğer taraftan yakalanma korkusu. Çok değerli hazinelere baka kalmak en acısı. Nevzat o andan sonra bir daha elimi değmeyeceğim ne, kazmaya ne, küreğe dese de macera devam edip gider.

20 Ağustos 2009 2-3 dakika 23 denemesi var.
Yorumlar