Değişen Dünya

Değişen Dünya

Farkındaysanız her şey değişiyor artık. İnsanoğlunun fikri değişiyor zamanla. Uysalken haylaz olabiliyor, çalışkanken tembel olabiliyor, Her şeye titizken umursamaz olabiliyor bir anda. Sadece insanlar mı ? Hayvanlar da öyle. Fareleri gördüğü yerde anında yakalayıp affetmeyen kediler bile, şimdi farelerle yan yana gezip dolaşır oldular. Kedilerin peşini bırakmayan köpekler de aynı kaptan su içer oldular. Gel gelelim sokaklara, mahallelere... Onlar da hep aynı. 

Yıllar önce geldiğimiz yerlerde üç beş ev vardı sadece. Şimdi bakıyorsun da hiç boş yer kalmamış. Binalar yapan yapana. Allah versin, oturdukları evlerinde huzurlu otursunlar. Bir şey dediğimiz yok onlara zaten. Bu kadar kısa sürede nasıl kalabalıklaştık, nasıl değiştirdik her şeyi ? Daha böyle çok örnekler buluruz da neyse, fazla uzatmayalım. Ben zaten uzatmayı sevmem konuları. Kısa ve öz yazmaya alışmışım ne yapayım ?

Bir de şu duyumu aldım. Mevsimler artık dört tane değil de iki tane olacakmış. Allah Allah, şaşırmamak elde değil. Neymiş onlar derseniz, yaz ile kış mevsimi. Yahu güzelim ilkbahar ve sonbahar mevsimleri de kaybolacak git gide desenize. Hani bir deyim vardır. O köprünün altından çok sular geçti. Tam da bu noktadayız işte. Ben de biraz daha abartıp, o köprünün altından sular değil, yağmurlar geçti diyorum. Doğru demiş miyim ? 

 

01 Ağustos 2023 1-2 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar