Demokrat Partiden Akp'ye Demokrasi

DEMOKRASİ MİLLET, HAK DİYE GELDİLER
EN ÇOK HAKKI, DEMOKRASİYİ KATLETTİLER.
DP, 10 yıllık iktidarının ilk söylemleri demokrasi, eşitlik, adaletti. Halk oy verdi tek başına iktidar yaptı. İlk icraat kendinden öncekileri kötülemek ve kendinden öncekilerin yaptığı gibi kurumları, kurulları, kendinden olmayanları azaltmak. Olmadı ezilmişliğin geriye dönük intikamını almak. Ve ilk dönem bitmeden daha onlarca paşayı emekli ettiler, kendi adamlarını orduda yönetime atadılar. Kendileri geldikleri CHP ile hep kavgalı idiler,
Yandaş olmayan medyaya, reklâm ve diğer gelir sağlayıcı kaynaktan zırnık koklatmadılar. Daha da ileri gidip muhalif basını susturma yıldırma girişimleriyle, önce mali, sonrada adli tutuklamalarla baskı kurdular, zulmettiler, içeri attılar. Olmadı kendine muhalif partilerin 2. dönemde 1954 sonrası mecliste %93 sandalyeyle her kanun, olmadı hakim savcı, yargıyı, askeri kendileri yönlendirdi. Ve daha da ileri giderek, MP, Kırşehir'den hep oy alıyor biz alamıyoruz diye, İlçe yaptılar koca ili, parçaladılar. İsmet İnönü Malatyalı oradan oy az aldık diye ili ikiye böldüler.
Devletin gücünü kendi hırsları için kullanıp, 27 yıllık CHP'nin malvarlığına el koydular. Millet Partisi gibi bir teşkilatı tüm ülkede 20 000 teşkilatıyla bir randevu evini kapatırcasına, bir gecede kapatıp, milletvekili, başkanını içeri attılar. İsmet İnönü'ye ve Osman Bölük Başına linç ve suikast düzenlettiler. Zira demokrattı bunlar. Cemaatlerden oy aldılar, "Alla hu Ekber .. diye ezan başladı diye, şimdikilerin 'başörtüsü serbest' diye verdikleri gibi.
Yetmedi basını kullandılar, yetmedi zengini zengin fakiri ezdiler, olmadı ABD için tüm Dünya ile kötü oldular, sattılar, yerli üretim yerine yabancı ithalata girdiler.
Ve hep gücü milletten almışlardı. Karşılarında iki muhalefet toplan sandalye sayısı 70 bile değildi. Ona da tahammül edemediler.
1958 lerde 400 Milyon dış borca 400 milyon dolar daha alıp, bunun 200 milyon dolarını önceki faize verdiler, dış dünyaya yeniden imtiyaz ve ulufe vererek borçları ertelettiler.
Ve kendilerine seçtikleri hizmetkârı, kral, olmadı, ilah yaptılar. o ilah hiç kimseyi dinlemedi, en son 1960 ve kendi bakanları "durum vahim içinden çıkılamayacak durumdayız" dediklerinde "ben sizi çıkaracağım deyip toplantıya bile katılmadı, ve Ertesi gün Eskişehir'de millete konuşma yapacakken, önce asker selamlayıp arkasını döndü, sonrada, millete konuşma yapacak mikrofon bulamadı, 2 gün sonrası ise felaket.
Tek adamdı, %93 sandalyeye sahipti, %65 değil dikkat edin. Askeri kendi adamlarıyla yönetiyordu. Güç iktidar ondaydı. Cemaatler bile hepsi paralel olmadan destekteydi. Ve idam edildi.
Şimdi hukuka, eğitime, askere, işadamına, hatta yatak odasında yapacağı çocuğa karışanlar, bu kitabı, bu tarihi iyi okuyun. Allah insanın belasını Dünyada, günahını da ahirette görüyor unutmayın. oy haklılık nedeni değildir.

Yani tarih tekerrür etti. Kendilerinden olanı yalancı cennetine, uymayanlarını cehennemine attı hep deccal-ı kebir.
Şubat-2014, Sivilinsiyatiftopluluğu- ali bal

01 Mart 2014 2-3 dakika 1 denemesi var.
Yorumlar