Deneme ve yanılma

Halk kahramanı Recebi İvedik.
Halk kahramanlarını Türk'ler çok sever. Önceki tarihten bu tarafa böyle olmuştur. En büyük güldüren kahramanlarımız Hacıvat'la Karagözdür, hepimiz biliyoruz.
Oğlum on bir yaşında sınıfta her kesin bu film kahramanından bahsettiğini izlemek istediğini söyledi.
Zor yer bularak filmi izlemeye gittik. Üç yaş ve üzeri ve solon tıklım tıklımdı. Kahraman çok güldürüyor gülerken de kızarıyordum, utancımdan. Küçükler anlamadı diyelim ya orta yaş gurubu. Öğrenmemesi gereken yaşta, bir topluma bunları öğretirseniz sonunu siz düşünün. Sapıklıkların önünü alamaz sınız. Kuralları sevmeyen bir toplumuz. Yaş sınırı kesinlikle on altı ve üzeri olması gerekirken küçük yaşta çocuklarımızın fikrini ve zihnini kirletmekten hiçte çekinmiyoruz.
Film hakkında sadece şunu söyleyeceğim daha iyisi çok daha iyisi yapıla bilirdi. İkinci sınıfta okuyan kızım Recebi İvedik'in televizyonda yayınlanmasından sonra hemen hemen çoğu çocukların el hareketini sınıfta fazlaca yaptıklarını söylüyor.
Bir sorum olacak; bu nesli neden sapık oluyor düşünün.Ortayı, bizden sonraki nesil tutturacak galiba.Bizden önce her şey çok fazla abartılıyordu.Şimdide her şey fazla serbest bırakılıyor.

06 Mart 2009 1-2 dakika 23 denemesi var.
Yorumlar