Deprem İle İmar Barışı Bağdaşır mı

Halkın Sağlıklı, ekonomik, ergonomik, kolay, mutlu, sanatsal, insanca yaşaması için imar planları yapılır. Buna uymayanlar halka, ülke düzenine zarar verdiği için cezalandırılır!

Hazineyi tam takır kurutanların, mirasyedi, hovarda gibi yaşamlarını sürdürebilmek için bunu ters yüz edip, para karşılığı yok sayması, bu şekilde suç işleyenleri cezalandırmak yerine ödüllendirmesi insanlıkla, toplum huzuru, güvenliği ile bağdaşır mı?

Ruh ve beden sağlığımızı, kurulu düzen ve işleyişi, hak, hukuk, adalet duygusunu yok eden; dürüst, kurallara uyan, namuslu insanları cezalandıran ve kuralsız, düzensiz, arsız, hırsız, sahtekarları, namussuzları koruyan ve kollayan, suçu/suçluyu cezalandırma yerine ödüllendirmeye giden; imar sahtekarlığını, kuralsızlığını yeğleyip; düzeni, sanatsal değerleri, yok eden ve saçma sapan, “imar barışı!” diye yutturulan bu sefil uygulama insanlıkla bağdaşır mı!

Bakın son depremlerde yıkılan yapıların çoğu "İmar Barışı" ile yapılan yapılara eklemeler, kat çıkmalar, çürük temeller üzerine yeniden yapılan yapılar olmuştur! 




30 Ocak 2021 1-2 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 3 yıl önce

    Sayın Emer lütfen içerik kurallarımızda belirtildiği şekilde başlık yazınız saygılarımla