Derin Kırılma

Özgürlükle taçlandırılmış bir kalıp dışılıkta yem olmak, çok özel bakım gerektiren yavrularımıza dönüşüyordu hiç yoktan. Fotoğraflardaki yerini alıyorlardı mahzunluklarıyla beraber. Arkasında iz bırakmadıkları için herkes minnettardı onlara. Benimle ilgili korkunç bir cinayet planını ortaya çıkardıkları için onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Yeni bir listede ilk sırada adımın olması tesadüflerle açıklanamaz. Geri çekilmemi engelleyecek tüm şeyler, önceden planlanmış yanıtı aranan kültürel sorunlar gibi.

Terbiye edilmiş biri yanıma gelerek benden aklımı istediğinde, denemelerin kum taneleri oluşunu canlandırırım zihnimde. Kısa ama derin kırılmalar yaşatırım içimde. Her anlamıyla yetinmeyi bilen melezliğime, tavırlarımı eskilere döndürerek haddini bildirdiğim için bu yoldan güvenilir duraklara ulaşmayı beceremem bir türlü. Hayata aykırı davranışları bitirmeden ortadan kalkmayacak gereksiz kurumları da başka bir dünyaya göndermek zorunlulaşıyor artık.

Atılan çığlıklarımı kesebilmek ne yazık ki sıcak değil, etkisi gelmiş bunun karşıt yönleriyle çarpışmadığından, ince yüzümü allak bullak eden acıları da kesemiyorum, her yolu denesem de. Bu acıların iç içe olduğu tüm başarılar sonunda bitebildi. Akrabalık bağları kuvvetli hırsızlar teşkilatını çökertmemde sağduyunun önemini tüm insanlar anlamıştır sanıyorum, işte biriktirilmiş acının hazza dönüşmesinin gerçekleştiği yer tam olarak burası.

Değerlendirilmemiş yargıların önünde, yasaklamaların boşa kürek çekmek olduğunu anlayamadığımız için, her uzlaşı aynı zamanda ikileme de sürüklüyor açıklıklarda. Aptal olduğumu hissettiğim zamanlar dinlediğim müzikleri değiştiririm, öznel yargıların önemi pek çok çıkmaza götürür beni, anlaşılmaz olanı bulmak için yaptıklarıma herkes şahit.

Yakarışı duymak, orta sınıfların artışıyla devam eden,her ülkedeki gelir dağılımını iyileştirmek için yapılan programları uygulayabilmek ne kadar da zor oysa. Zor, çevrili duvarların dışında ne olup bittiğini görebilmek. Eşitsiz körelmelerde dünyanın durumu, hep ezbere dayalı, gerçeklerden uzaklaşarak mutluluk ediniyor herkes, yukarıdan bakışlar ayrımcılığı körüklüyor ve giderek zalimleşiyor karakterler.

01 Haziran 2013 2-3 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar