Diyaloglar - 4

"Size rağmen sizin için alınan kararlar!.."

Bireyselleşiyoruz..Bireyselleştikçe yükümüz de ağırlaşıyor!..Daha iyi ,"en iyi" olmaya dair her ne var ise üst üste koyarak her gün yenilenen yeni etaplarda ve farklı sandığımız kulvarlarda mekikler dokuyoruz!..Dokunulan mekiklerden elde kalan ne dersiniz?..Kim yorumlayabilir ortaya konulmuş olan sonuçları?..Yorumlardan payımıza düşeni kayıtsız ve şartsız "evet bizimdir!.." diye alıp yastığımıza kadar huzurla götürebiliyor muyuz?..Özgürleşiyor muyuz?..Özgürleştiğimizi mi sanıyoruz?..Yoksa adı henüz konulamayan köleliği özgürlük mü sanıyoruz?..Bireyselleşmek için kendi başımıza aldığımız kararların da sorumluluğunu da üstlenmek,getiri ve götürülerini de ( kıvırmadan )kendimize anlatmamız gerkiyor!..Yük ağır.Özgürleşmek bedel ister!..

"Başka seçenekler olmalı..Yani günümüz değimi ile bir B planı!.."

Her yeni yılla beraber bize gelen ya da bizden giden bir çok "mutlu yıllar" temennisi trafiğinden geçmiş yıla dair ne kadarını biriktirebildik ve yaşadığımız onca şeyi düşününce bunca güzel ve içten savrulmuş iyimser temenniler nereye kaybolup ta gittiler?..Düşünüyorum da bunca "öğütvari" temenniler neden ruhumuza yapışmamış da üstümüzdeki elbisede kalmış ve "kirli çamaşır"gibi daha ilk yıkamada o lekelere düşman mis kokulara dost güçlü kimyasallarla beraber gider borusundan bir atık olup üstelik bedeli de bizler tarafından ödenmek koşulu ile yok olup gitti!..Geriye kalan kocaman bir yalana sığınmak!..Anı yaşa!..Başka seçenek mi kaldı?..

06 Ocak 2012 1-2 dakika 61 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 12 yıl önce

    Değil özgürlük; bütün yapıp yönetip yürüten değerleriyle büsbütün yaşamak denenen şey bedel ister. Ne bir eksiğine, ne bir fazlasına katlanılabilir ve kendi devamını çoğaltan sağlıklılığyla sürüp giden her hayat tarzının iç dinamiğinde ezilmemiş, bozulmamış, kirlenmemiş ve daima kendini yenileyen birbirine bağlılıklar vardır. Bu bağlılıkların her birim parçasının karakterize olduğu sorumluluk payını ne denli yerine getirip getirmediğiyle ilgilidir bütün canlıların yaşamı uğruna koyduğu hayat seçeneği. Maymuna zebra donlu takım elbise giydirerek onu sirk cambazlığında türlü numaracının ta kendisi yapmanız, nasılki ona yaşam kalitesini daha özgürleşen olgunlukla insanileştirdiği bahsini açmazsa, içinde bulunduğu en son halini tanımlayamayacak kadar başkalaşmışlıklara kendinden geçmiş hafıza kaybındaysa insan, bunun adı doğal gelişimi asklıya alınmış ve alt yapısı muazzam döşenmiş özürlüleşmektir. Ama özgürleşmek asla değil. Tıpkı günümüz dünya GLOBAL insan modeli genelinde profili çizilmiş ve buna karıştırılıp kurcalanmış insan tipi gibi, özelde aynı modele büyük zahmetler sonucu güncelliği ayar edeilmiş bizli Türk garip gurabalılığının içine düşürüldüğü soytarılıklar gibi.

  • 12 yıl önce

    Sayın Karaca,yorumuz için teşekkür ederim..Biraz dolambaçlı ve biraz da çıkmaz sokak gibi kesilen yollardaki insanın anlam veremediği bir ıssızlık kadar sonucunu kestiremediğim bir yorum oluşsa da sağ olun var olun.. Selam ve saygılarımla..