Diyaloglar - 8

"Verileni sevgi ile kabul etmek vereni anımsamak,arınmaktır.Koşulsuz kabul ise;kutsanmak gibidir!.."

Son yıllarda özel hava yolu şirketlerinin serbest rekabet ortamında yeni yatırımlarının da etkisi ile bir çoğumuz o uzun otobüs yolculuklarından çok; hızlı,güvenilir ve ekonomik olmasından dolayı hava yolculuklarını tercih eder olduk.Yeni bir nostalji furyası oluşuncaya dek bu durumun artarak süreceğini de tahmin ediyorum!.."Eee ne var bunda?" diyeceksiniz!.."Lambadan cin filan çıktığı da yok muhteşem bir tespit de değil üstelik!.."der de gibisiniz.Ben de aynı fikirdeyim.

Uçağın hareketinden önce güzel hostesler/yakışıklı hostlar bir uyarıda bulunurlar her defasında..

"In case there is a loss in cabin pressure, yellow oxygen masks will deploy from the ceiling compartment located above you. To secure, pull the mask towards you, secure the elastic strap to your head, and fasten it so it covers your mouth and nose. Breath normally. Even if the bag does not inflate, please keep in mind that oxygen is flowing. Please make sure to secure your own mask before assisting others."

Türkçesi ise: "Eğer kabin basıncında bir düşüş yaşanırsa, sarı oksijen maskeleri üst tarafınızda bulunan tavan kompartımanından açılacaktır.Krounmak için maskeyi kendinize doğru çekin, maskenin lastiğini başınızın arkasına geçirin ve burnunuzu ve ağzınıza oturacak şekilde sıkın.Diğerlerine yardım etmeden önce kendi maskenizin doğru olduğundan emin olun!"..derler ve hoş bir temenni le sonuçlandırılar: "Thank you for your attention, and we wish you a good flight." Yani Türkçesi ."Dikkatiniz için teşekkürler ve iyi bir uçuş dileriz.."

Görüldüğü üzere oksijeni önce kendinize verin! Bu uçak yolculuğuna başlamadan önce diğer uyarıların en sonuncu uyarısıdır ve sonu da tıpkı film sonu gibi bir mesaj ve temmeni ile "happy end.."e doğru havalanır!..

Kendi sınırlarını ve gerksinimlerini bilen ihtiyaçlarını da doğru belirleyenler de diğerlerinin oksijen maskelerinden önce kendi maskelerini doğru takanlardır.Bu durum tasavvufta da bir çok şeyler söylendikten sonra en son olarak mutlu huzurlu,mutlu bir yaşama kavuşabilmek için tek bir kaide ve paylaşımların genlerden genlere aktarılması için yapılan bir nevi ilahi taahhüttür!..!

Kendini bilen Rab'bini bilir.. Ve Yunus bunu en güzel ifade eden erenlerdendir.

ilim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
sen kendini bilmezsen
ya nice okumaktır

okumaktan mana ne,
kisi hakk'ı bilmektir
çün okudun bilmezsin
ha bir kuru emektir

okudum bildim deme
çok taat kıldım deme
eri hak bilmez isen
abes yere yetmektir

dört kitabin ma'nisi
tamamdır bir elifte
sen elif'i bilmezsin
bu nice okumaktır?

yigirmi dokuz hece
okursun uçtan uca
sen elif dersin hoca,
manası ne demektir?

yunus emre der hoca
gerekse var bin hacca
hepisinden iyice
bir gönüle girmektir

Cennet bolluğundan cehennem azlığına giden yol geniştir.Sahici olan sanırım Aşık Veysel'in de manidar şekilde söylediği gibi "uzun,ince bir yolda" olmaktır!..

"Maya'ları hayal kırıklığına uğratmaya sadece 341 gün kaldı!.."

14 Ocak 2012 2-3 dakika 61 denemesi var.
Yorumlar