Doğma Kızım

Doğma Kızım!

Dünya ve Ülke ne yazık ki sana göre değil.

Doğduğun günden, yaşadığın süre boyunca, bizim en değerlimiz olarak kalacaksın ama dünya ne yazık ki sana göre değil, yaşananlardan bunu anlıyorum!

Çocuk yaşta sana kötü gözlerle bakanlardan korkuyorum. Okula gidiş gelişlerinde yaşayabileceğimiz olumsuzluklardan çekiniyorum!

Kalbim bir serçe kuşu gibi ürkek ve korkak çalışıyor, dünyaya geleceğini öğrendiğim günden bu yana seni koruyamamaktan endişe duyuyorum!

Ben bir süper kahraman değilim, sadece bir babayım ve bu beni endişelendiriyor!

Hayat sadece erkeklere aitmiş gibi davranan kanunlar ve kanun uygulayıcılar var dünya üzerindeki kurulan sistemde!

Sanki, kendilerini dünyaya getiren bir kadın değilmiş gibi yok sayanlar yönetiyor ülkeleri!

İşe gideceğim, çalışacağım, sana daha güzel bir gelecek hazırlamak üzere çırpınacağım fakat tüm bunlar, senin güzel ve mutlu bir hayat sürdürebilmek için yetmeyecek gibi görünüyor!

Annen ve ben, senin bir damla göz yaşını görmeye dayanamayız ve sen üzülürsen bizler yaşayamayız!

Görüyorum, haberlerde, gazetelerde, her geçen gün, yeni ve türlü olaylara şahit oluyoruz!

Akla hayale sığmayacak mazeretlerle, hemcinslerine yapılanları izliyor ve okuyoruz!

Dayanamıyoruz kızım, düşünemiyoruz, böyle bir dünyaya gelişine aracılık ettiğimizi fark edince, kahroluyoruz!

Gün gelecek büyüyecek, serpileceksin, eminim bize göre dünyanın en güzel kızı/kadını olacaksın!

Bu bizim için böyle olacak ve sen kaç yaşına gelirsen gel, evimizin meleği olarak kalacaksın.

Üzerine titreyeceğiz, koruyacağız, kollayacağız, seninle ağlayacak, seninle güleceğiz, sen mutluysan, bizler de mutlu olacağız ve yaşın geldiğinde uçacaksın yuvamızdan!

İşte o günleri düşünerek, daha şimdiden korkularımın ara sokaklarında kaybolup gidiyorum!

Belki sen, siyasetle uğraşacak belli bir görüşün arkasında koşturacaksın fakat sen bunları yaparken, bazı kendini bilmezler senin peşinden "başka türlü" koşturacak!

Belki iyi bir ressam olacaksın, dünyanın en muhteşem tablolarını yapacaksın, sen sanatını anlatacaksın fakat birileri sanatınla değil "seninle" ilgilenecek!

Belki bir okula öğretmen olacaksın, sen en güzel eğitim şeklini ve yollarını araştırıp sağlamaya çalışırken, birileri bunu takdir etmek yerine, senin "başkaca" şeylerine odaklanacak!

Belki iyi bir anne olacaksın, çocuklarını en güzel şekilde yetiştirmeye çalışacaksın, yuvan için saçını süpürge yapacak, vefakarca mücadele edeceksin hayat şartlarına karşı fakat senin kocam dediğin, eşim dediğin adam, gün gelecek sana "Azrail" gibi davranacak!

Belki bir gönüllü olacaksın, çevreyi koruyacak, kollayacaksın, bunun için savaşacaksın, sen tüm bunları yaparken, yanında veya yakınında olan birileri seni sırtından vuracak, sen çevreyle ilgilenirken o sadece "seninle" ilgileniyor olacak!

Belki bir devlet dairesinde iş bulacaksın, müdürüm dediğin kişi, sana sarkıntılık edecek ve sen kendini savunacaksın ama müdür yaşlı, ne var ki bunda diyecek birileri!

İsmin hep namus olarak yazılacak bazı beyinlere, saçın uçuştu sorun olacak, göğüslerin göründü sorun olacak, elbisen, kılığın, kıyafetin, gülüşün, bakışın her şeyin karşına, hayatın boyunca sorun olarak çıkacak!

İşte bu yüzden doğma kızım!

Dünya senin için o kadar kötü, acımasız ve adaletsiz ki dünyaya hiç gelmeni istemiyorum!

21 Temmuz 2020 3-4 dakika 95 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (4)
  • 3 yıl önce

    Ne kadar hüzünlüdür kız çocuklarının başına gelenler şu kainatta... Oysa ki eller üstünde tutulmaları gerekir. Dünyanın yükünü ve kahrını kadınlar çeker her zaman. Duyarsız erkekler tarafından horlanan aşağılanan hep onlardır... Ama yine de doğsunlar ki onlara kız çocuklarına, kadınlara çok ihtiyacımız var, hatta dahada ileri gideyim ülkeleri de onlar yönetsin, hiç bir kadın savaştan yana değildir, savaşan da savaşları çıkartan da erkekler... Manidardı kutlarım yürekten kardeşimi...

  • 3 yıl önce

    Muhteşem bir yazı... Bizi bize anlatan yazınız için sizi kutlarım... Tüm kadınlar adına ....