D/okunulmamış Mektuplar -1-

(Kalbine sığınmaya çalışan ve sevgisini sorgulayan bir kız gördü adam karşısında.Sustu..Aslında hep susmayı seçmişti.Oysa ne kadar masum sevmişti kız onu.Hiç bilmedi.
Bir masal yazabilirlerdi birlikte,birlikte imzalanan şiir dizeleri gibi.Bir gün ilerde,çok ilerde okuduklarında o cümleleri,masalın sonu mutlu biterdi.
Bilirlerdi...)
.
.

Suskunluklara yenildiğinde sözcükler ve her şey anlamsızlaştığında bir veda vaktinde, ''herkes gibi bende gidersem'' diyeceğim sana.''Gitme'' diyeceksin. ''Hep kal..''
Çok sonra anlayacağız ki,
Herkes gidecek bir gün. Ve herkes herkesi uğurlayacak hoşçakal'larla..
Yazdığımız en güzel masal unutulmamak olacak.

Seni hiç unutmayacağım,
Sen beni unutacaksın belki.''Olsun'' diyeceğim.herkes kendi sevgisinin hesabını vermeyecek mi kağıtlara?

Kalmasını istediğin bir çok hayalin en arka sıralarında,dönüp bakmayı unuttuğun o kuytuda,o köşede,o t/uzakta kalacağım.Yok olacağım sende.Ve sen de,başkalarında,başkalarının gözlerinde yok olacaksın.Onlara yazdığın sözlerle parça parça yok olacaksın içimde.

Ve artık sadece bana yer yok hayatında,bileceğim.Bir tebessüm bunları kabullenmek gibi algıladığında tarafından,üzüleceğim.Öyle olmayacak çünkü.Ben güldüğümde vazgeçtiğim için güleceğim.Artık bir hiç olduğun için. Ki sen,ağlamalara değmeyeceğin için..

Bileceğim artık nerde olmadığımı. Sende olmadığımı.Aklında olmadığını yüzümün ve içinde olmadığını ismimin.Düşlerinde olmayacak artık resmim.Ve ben,ben hiç olmayacağım artık sende.

//Hiç olmamıştım belkide.Ya da umursamadığın satırlarda üstü karalanmış sözcükler gibiydi kalbim.Söylediğim her söz sanayken,ruhuma hiç adanmamıştı belki de ellerin.//
.
.

Söyleyecek çok sözün varken bile öylece susuşun sinecek avuçlarıma ve parmak uçlarımda birikecek suskunluğunun öyküsü.'Şiir'e başladığım yerde alev elev yanacak yüzün.O andan sonra ve o andan önce hiç dokunamadığım yüzün..
İçime yaptığım bu haksızlığın bedelini kelimeler ödeyecek şimdi.Bitti dediğin her ne varsa,yeniden başlayacağım dize dize.''Umrumda değil'' diye söyleneceksin şüphesiz.Ve bilmeyeceksin elbette;umrunda olsun diye yazmadım ki hiç..

27 Nisan 2011 2-3 dakika 17 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar