Dünyayı böcekler istila eder mi

Dünyayı böcekler istila eder mi
İnsanlar çeşit çeşit, içlerinde en akıllısı berber Reşit, duydunuz mu, ben uydurmadım, bir dizi film repliği ama hayatı kısaca özetleyen sözlerden kabul edebiliriz.
Bu ülkede ve dünyanın tüm ülkelerinde, insanlar gruplandırılır ve ayrılırlar. Belki alınlarında bir etiket veya barkod numarası bulunmaz ama ayrılırlar.
Kimisi renklerinden, kimisi ırklarından, kimisi doğduğu coğrafya yüzünden, kimisi abudik gubudik sebeplerden!

Ama mutlaka ayrılırlar.

Bunları bir sırlamaya koyacak olursak, altın, gümüş, bakır, teneke ve böcekler diye sınıflandırabiliriz.

Haydi, yine iyisiniz, bakın ne kadar açık sözlüyüm, hiçbir dünya ülkesinin açık seçik belirtmediği bir gruplandırmayı, size net bir şekilde yazdım ve açıkladım.

Alkış malkış, takdir makdir beklemiyorum, yazdıklarımı doğru anlayın ve algılayın bu bana yeter!

Yaşadığınız hayatı biraz gözden geçirebilir misiniz? Yani, hangi gruba dâhil ederdiniz kendinizi?


Altın insanlar belli, açıklamaya gerek duymamakla beraber, azıcık değinmeden geçemeyiz çünkü adı üstünde altın insanlar bunlar. Her ülkenin kendi altın insanları, yine ülkelerin insan borsalarında en değerli konumdadırlar. Ne yaparlarsa yapsınlar sorun değil, bir şekilde hep dört ayaküstüne düşerler ve değer kaybetmezler. Zaten düşerse de ellerinden birileri tutar ve kaldırır siz de çok af edersiniz trene bakar gibi bakakalırsınız!

Kim bu altın grup? Bunlar genel anlamda atalarından gelen mirasa konan, “sadece maddi anlamda değil” onların sanki hiç ölmeyecekmiş gibi yaptıkları birikimleri yemekle bitiremeyen insan tipleridir. Ülkede örnekleri saymakla bitmez!

Gerek siyasi, gerek iş hayatında bu birikimleri yer yer bitiremezler!

Gümüş grup ise, altın grupla ilişki içerisinde olan, yine atalarından kalan birikimleri kullanan, gerekirse altın gruptakilerle iş ve aş ilişkisi kurmaktan çekinmeyen insan tipidir. Ne şiş yansın, ne kebap diyenler, bu gruba ait bireylerdir.

Bakır grup her iki grubu da kullanarak yaşayan insan tipleridir. Yetersiz oldukları her konuda bu iki grubu diledikleri gibi kullanırlar. Siyasetçi tiplerdir, hep kendilerine yontarlar ve bunu hissettirmeden, at götünde pire gibi yaşarlar!

Bukalemun tipler de diyebiliriz bu gruba, değişkenlerdir, her an her şeyi yapma potansiyeline sahiptirler!

Hani bir söz vardır “anasını boyar, babasına satarlar” o kadar iyidirler bu konularda! Genelde ülkelerin siyasi kimliğini de tepe tepe kullanırlar!

Neyse, geriye kaldı teneke grubu, bunlar da bakır grubun tüm özelliklerini taşımakla beraber, tümüyle onların artıklarıyla geçinmeye çalışan tipteki kişilerdir.
Sizler, bunları genel olarak “yalaka” olarak adlandırırsınız. Bunlar işyerlerinde, kamuda, şurda burada, dağda bayırda, her yerde karşılaşabileceğiniz olası insan tipleridir. O yüzden çok anlatmaya gerek duymuyorum çünkü sizler şimdiden kafanızda bu tiptekileri canlandırdınız bile. 

Öyleyse son gruba geçelim.

Böcek grubu, genelde tüm ülkelerde yaşayan çoğunluğu temsil ederler. Ne yaptıkları, nereye gittikleri, neden yaşadıkları bile belli değildir. Genelde altın, gümüş ve tenekelerin söylemlerine göre hareket eder, onları taklit eder, yat derlerse yatarlar, kalk derlerse kalkarlar. Kısacası, ülkelerin gerektiğinde yok etmekten asla çekinmedikleri insanlardır. 

Ülkeler için hiçbir değerleri olmayan bu gruptakiler, ülkeler tarafından tepe tepe kullanılırlar her cepheye sürülürler!

Kendilerine kalsa, ülkeleri yöneten tiplerdir! 

Onlar olmazsa hiçbir şeyin olmayacağını düşünürler, evet, aslında öyledirler ama nedense bir türlü bunu uygulamaya geçemezler.

Dedik ya, altın, gümüş ve teneke grubu bu türleri dilediği gibi kullanır, dilediği gibi yönlendirir ve yönetir!

Böcek grubu için gerçekten çok üzülüyorum, keşke artık bir şekilde olayın farkına varabilseler ve değişe bilseler.

Dünyayı böcekler istila edebilir mi?
Valla etsin, istemeyen namerttir! 


30 Haziran 2020 3-4 dakika 95 denemesi var.
Yorumlar