Dünyayı Değiştirebilirsin

Bu günlerde yenilikler peşinde koşan birçok insan gibi ben de bazı yenilikler peşindeyim...

Mesela mesai denen saçmalıktan kurtulmak gerektiğine inanıyorum, ne gereği var?  Özellikle, sanal dünyanın tavan yaptığı günümüz arenasında her şeyi nasıl olsa bu şekilde yaşamıyor muyuz? 

Bırakalım iş güç, çalışma gibi durumlardan kurtulalım gitsin, arınalım. Aşklar sanal, oyunlar sanal, kazancın bile sanal olduğu bir dönemde değil miyiz nasıl olsa?

Bir aralar vizyonda uzunca yer alan matrix" isimli film vardı hatırlarsanız, acaba gerçekten de sanal bir dünyada yaşıyoruz da bize yavaş bir şekilde enjekte edilen bir sanallaşmaya doğru mu ilerliyoruz, diye düşünmeden edemiyorum. Aklım karışık anlayacağınız, hangimizin karışık değil ki zaten! 

Şöyle ben "duru" bir şekilde düşünüyorum diyen var mıdır, varsa bile bana pek inandırıcı gelmeyebilir artık...

Sanal filmler, oyunlar, düşünceler derken, dünyanın da bir sanal olduğu gerçeğine ulaşmamıza ramak kaldı gibi geliyor. Beş yılda bir yapılan seçimlerin bile neredeyse artık "sanal" olarak yapıldığını düşünmeye başlamadım değil, zira girdiğim seçimde kendime oy atmadığımı öğrendiğimde hiç şaşırmadım! Neyse ki çok iddialı bir oy almadım da itiraza filan gerek kalmadı. Bu kadar sanallığın ortasında gerçek olduğumuzu nasıl kanıtlayacağız peki? 

Öyle ya, gerçek nedir? Gerçek miyiz? Yoksa cidden tüm uğraşılarımız gibi bizler de "sanal mıyız" anlamaya çabalarken bile sanallaşan bir beyinle baş başa kalacağım korkusunu yaşamıyor değilim! 

Ya sanal çıkarsam, bununla yüzleşecek cesarete sahip miyim, asla! 

Peki tüm bunlara yanıtlar aramaya ne gerek var, kabul et gitsin diyorum ama yaşadığım acılar, zorluklar ve mücadelem aklıma geliyor ve durağan bir ruh haline bürünüyorum. Onlarca, yüzlerce, binlerce ve hatta milyonlarca gerçek kabul ettiğimiz nesneler, insanlar, hayvanlar ve canlılar gerçek çıkmazsa ne yaparız? Bu bizim için iyi mi, yoksa kötü mü olurdu?

Ben artık belki de iyi olacağı tarafında bulunmak isteyebilirim, evet, itiraf edeceğim sanırım yakında...

Bunca sanallığın ortasında kötü gittiğini düşündüğünüz ne varsa kurtulmak mümkün. Her şeyi yok kabul edin gitsin! Sanal olduğunu farz edin, belki de gerçekten de sanaldır ve boşuna kendimizi hırpalayıp duruyoruz! 

Birçoğumuz için şimdiden hayat daha kolay olacak en azından benim için, yeni bir dünya içine  yolculuk yapıyorum, sanal dünyama gideceğim...

Dip not: Yok henüz gitmedim, sadece düşünüyorum :)  


15 Nisan 2019 2-3 dakika 95 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 5 yıl önce

    Doğallıktan uzaklaşıyoruz son hızla... Oysa böyle miydi çok değil otuz kırk sene önce... İnsanlar birbirini severdi, sayardı... Odalara tıkılıp cep telefonlarının ve tablet bilgisayarların esiri olmazdık... Face de yüzünü bile görmediğimiz binlerce arkadaşımız değil de sağlam dostluğu olan üç beş sıkı arkadaş yeterdi bize... Korkarım gelecek nesillerin durumu daha da vahim. Üzülüyorum gerçekten. Sanallığın sonu yok olmak, banallık... Yok olan insan ve insanlık... Kutlarım manidardı...