Düşünceye davet

Değerlerim hep aynı kendimi bildim bileli..Ben demokrasiden asla vazgeçemem.. Sosyal adaletten, Atatürkçülüğümden, Cumhuriyetimden de, İnsan hakları ise olmazsa olmazımdır.. Hatta Hayvan haklarının ateşli savunucusuyumdur. Çevre bilincimden de vazgeçemem.. Aldığım nefesi Gaia ?ya borçlu olduğumun bilincinde şükranlarımı sunarım her daim.

Atatürkçü değerlerim beni, birçok Atatürkçü gibi her zaman aynı adrese götürmüştür. Oysa 20 yıl önce Demokrasinin adresi olan kapı numarası zaman içerisinde değişmiş.. Hayret değil mi?. Ben hala demokrasiyi aynı adreste sanıyordum. Ne büyük yanılgı. İşte gündemi takip edememenin değişimi takip edememenin sonucudur bu. Hala eski adreste sanmak demokrasiyi ve aradığımızda bulamamak. Kapı duvar. Demokrasi adresinin kapısı duvar olmuş. Hala kapı var, ama açılmıyor bana ve ben gibilere. Niye ki? Ben hala halkım, hala emekçiyim. Adres ne zaman değişti? Hadi bakalım düş yollara ara demokrasinin yeni adresini. Nerede Demokrasi?

Atatürk'üm yaşasa idi diye başlayan cümleler kurmayı oldum olası sevemedim. Niye mi? Çünkü Atatürk İnsan olarak varlığının sebebini ifşa etti ve gitti. Varoluş içerisindeki tekâmülündeki, evrimdeki basamaklarını hızla tırmandı ve bizlere dünya kadar düşünecek ve uygulayacak değer bırakarak hem de. Peki, biz ne yaptık. Önce cepkenimizi doldurma derdine düştük. O yetmedi onun değerlerini ezber yaptık. Peki, ezber işe yarar birşeymidir? Görünen o ki hayır! Eğer ezber işe yarasa idi, şimdiye kadar Atamızın ezberlediğimiz sözleri ile Hem Türkiye'de, hem de Dünya'da barış ve huzuru çoktan temin etmiş olurduk.

Atatürk'ü ezberlemek yerine anlamayı tercih edenler, anlatmaya çalıştılar yıllar boyu ama kim duyar ki seslerini. Herkesin çok işi vardı son 80 yıldır. Herkes ceplerini doldurmakla meşguldü. Geçim derdi Atam, Kusura kalma. Önce can, sonra vatan. Bu arada bu ülke, teröre 25-30 bin evladını şehit vermiş olsun varsın. Birileri soykırımdan bahsediyor yıllardır. 25-30 bin şehitten ala soykırım mı olur? Ben işittim ama tepki vermedim Atam. İçimden gelmedi niye ise. Sıktı be Atam aynı teraneler, sıkıldım ben.

Bu topraklarda karnını doyurmak kolay Atam, bereketli topraklar. Ama hiç kimse karnını doyurmakla yetinmiyor ki, kendi insanımız gözlerini ve yedi cedlerini doyurmaya çalışmakla meşgul. Vatanı iç ettirmek pahasına köşe başlarını tutanlara peşkeş, şuursuzca!!!!

Hay Allah laf nereden nereye geldi. Kusura bakma atam sen huzurlu ol, çünkü sen görevini yaptın. Seni kullanarak yazılan teranelerin peşinden giden, düşünmeyi bilmeyen bizlere yuh olsun..

22 Şubat 2009 2-3 dakika 16 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Evet bencede yuhhh! olsun. Bülkenin sınırlarını tankla topla gemi ile geçemeyenler artık çok daha kolay bir yolunu buldular.. "Demokrasi" Neden mi demokrasi diye türbanı kafamıza geçirenler San ki bilmiyorlarmı o türbanların içinde çanakkale boğazından geçemeyen onlarca gemiyi geçirdiler...O küçücük bez parçası yanlızca kafalarımızı değil tüm evrenselliğimizi ve umutlarımızıda örttü..Yuh olsun size..Aynı ülkede yaşamakdan utanıyorum...