Duvarın Ötesi Sohbetler

En ilerisi doğunun,yansıtılan hayallerin özgür yolculuğundadır. Bir kere, hayata geldiğimiz ilk andan beri,gözlemlerimiz kümülatif artar. Çocukluk çağında oyunların felsefesini kavramaya başlarız. Sosyalleşmeler sonunda öğrenilen kalıplar sistemimizi oluşturur. Tartışmalar sürebilir bu konuda, nesneleri yorumlayışımızdan daha önemlisi, sınırlarımızı belirleyen yorumların etkisini inkar edemeyecek oluşumuzdur.

Bilgi biçimleri topluca evrimleşir. Görünenin alt benlik yaratması kendi belirtilmişliğimizi kanıtlar. Cümleleri kurarken vurguladığımız yerleri fark edemeyiz ve değişim zamanında hakim kelimeleri bulmakta sıkıntı olmaz.

Yüzlerce kavim yaşamış topraklarda,bu yüzden önemli belki de,kültürler birikmiş, eriyip giden sadece tabakalar olmuştur. Geçmişin bilgileri beynimizde durağanlaşır, mistikçe tozların ucunda önyargılarla dolu bakış açılarındaki kaynakların tamamlanmış olduğunu görürüz.

Hissedilen sadece yenilgi olur,kendi gördüklerimizin gerçekliği bile şüpheli belki de, alternatif dünyalardaki izleri kaybolan çekinceleri yeniden çözemeden bilemeyiz. Hoyratça parçalanmak gerçeğe bir adım daha yaklaştırır bizi.

28 Mart 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar