Duygulara Ayar

Bu gün kendinizi sevmekle başlayın güne.
Yıllarca kendinizden ödün verdiniz yamacınızda ki, insanları mutlu etmek için çaba harcadınız, kime yaranabildiniz? Ne kadar kendinizi ertelediyseniz o kadar değeriniz düştü. Şimdi kendinize bir iyilik yapın. Sizi gerçekten seven, kaybetmekten korkan, önemseyen, değer veren insanlarla kalan yolunuza devam edin.
Sizi yok sayen, görmezden gelen bütün evrenin kendi etrafında döndüğüne inan hiç kimseyi ama, hiç kimseyi istinasız hayatınızdan çıkarın. Onların sizi koyduğu yere koyun yada yolun kenarına bırakın!
Kendinizi hiçe sayıp hiç kimseyi en kıymetliniz yapmayın.
Çünkü ne kadar çok değer verir seversiniz insanlar duygularınızın ayarıyla oynar, sizi aptal yerine koyarlar. Yani yüreğinizin ve insanlığınızın rezili olursunuz!
Bu yüzden kendinizi sevin, kendinize iyi davranın, kendinizi önemseyin.
Kimsenin sizi üzmesine ve incitmesine izin vermeyin!.

Yüreğinize dokundu yada dost bilip evinizin kapısını sonuna kadar açtınız diye hiç kimse kendini vazgeçilmez sanmasın!
Siz herkesten değerlisiniz kıymetinizi bilin, siz varsanız sizi gerçekten seven ve sevdikleriniz var, siz yoksanız herkes yarım kalır!
Bu yüzden gülümseyin ve her yeni güne kendinizi sevmeyle başlayın.
Unutmayın!
Yaşam dedikleri bir yudum nefes ve yaşadığınız andır. Hiç kimsenin yarına çıkma teminatı yoktur. Kimsenin size ayar çekmesine izin vermeyin.
Kendinizden taviz vermeden doğru bildiğinizden şaşmayın ve hayatınıza devam edin.
Kıymet verenin kıymetini bilin hepsi bu...

04 Ekim 2018 1-2 dakika 28 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 5 yıl önce

    Kesinlikle insan önce kendini sevmeyle başlamalı hayata

    Güzel paylaşımdı Gülşen hanım

    Teşekkür ve tebriklerimle👑

  • 5 yıl önce

    Kendini sevmeyen insanların diğer insanlara bakışı da sıkıntılıdır... Baktık ki yürümüyor bazıları ile ilişkilerimiz. Biz onlara üç adım gidiyoruz, onlar bir adım bile gelmiyorlar bize doğru, o zaman atın gitsin ilişkilerinizi çöp sepetine, inanın yeni ve sizi seven arkadaşlar da çıkacaktır yine karşınıza... Ruhun ve bedenin en büyük ilacıdır sevgi, insanın en büyük dayanağıdır, baş tacıdır sevgi. Bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki, bir çok ruhsal sıkıntının ve ölümcül hastalığın iyileştirilmesinde, sevgi birinci derecede rol oynamaktadır... Bugün dünya toplumlarının içinde bulunduğu kaos ortamının en büyük nedenlerinden biri sevgi yoksunluğu ve sevgi yoksulluğudur. Sevgisizlik ve birbirimizin düşüncelerine olan saygısızlık yirminci yüzyılın başından itibaren dünya toplumlarını birbiri ile çatışır ve kavga eder duruma getirmiştir... Hadis-i Şerif'lerden de biridir''İman etmedikçe cennete girmezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız'' demek ki bir çok problem birbirimizi azıcık sevmek ile, ilgi göstermek ile halledilebilecek gibi görünüyor... En temel sevgi, zaten kendini sevmekle başlar. 👍👍👑