Ekşimtrak İlişkiler..

düzenleme : 30.07.2008 /(ellerime sağlık..ne güzel bağlamışım sonunu)


Kadınla Adam sevmişler birbirlerini evlenmişler..Ya da birlikte olmaya karar vermişler..Bir zaman sonra fısıltı gazetesinden kötü dumanlar çıkmaya başlar..Gazeteyi okuyan komşulardan sesler gelir sonra..Aaaa?? Öyle mi olmuş..wah wah..Ee iyilerdi..nasıl oldu ki?

Bir ilişkiyi hangisinin daha çok berbat ettiği her zaman için muammadır..Konu şu ki;

Ne elmanın diğer yarısını arayacaksın bir ilişkide, ne de en mükemmelini..Her ikisi de seni ya yaşarken ölü yapar ya hakim karşısında katil..

İlişki dediğin iki kişi arasındadır da diyemezsin üstelik..
Kapını kapattığında dışarıda bıraktığın sadece karşındakinin ailesine ait bedenlerdir..

Tamamen zıt olmakta kötüdür..Eninde sonunda ya kumandalar uçar duvara.. ya telefonlar fırlatılır..Ama öyle bir tutku vardır ki arada, her kıyametin ardından birbirlerine teslim olur vücutlar..Birbirlerinin yaralarını öperler geçsin diye ama..ruhları iyileştirmeye yetmez güçleri..

Ekşimtrak ilişkidir bunlar..zararlı..Ama sigaranın da sağlığa zararlı olduğunu bildiğimiz halde içmekten alıkoyamayız değil mi kendimizi..öyle işte..Bu ilişkilere boyun eğmeye devam edip, başlarına taç takılmasını bekleyen öyle çok bizden biri var ki aramızda..Birbirlerini sırtlarında taşıdıkları için takdir görmek isteyenler..İyi de bu ilişkinin bir parçası değil ki..Bu düpedüz kendi egolarını tatmin ve kendilerini onaylatmak isteyenlerin savaşına dönmemiş midir artık ?

İlişki dediğin..Birbirine yük olmak değil ki..

Birbirini taşımak zorunda olmak değil..

Ne önden gideceksin bir ilişkide ne geride kalacaksın..yan yana yürümeyi öğrenebildin mi; sorun yok..aynı güzellikleri aynı anda fark etmeye başlarsın o zaman.. senin göremediğini o tamamlar onunkini sen..Tökezledin mi anında tutar seni..Ne geç kaldığı için suçlanacak, ne de ilgisinden bunaltan birini bulursun o zaman karşında..Yürünen yolda bir de ışık tutan aileleri mesafesince tutmasını bilebilirseniz şayet, sadece size ait bu dünyada sizin fark edemediğiniz tehlikelerden sizi tecrübeleriyle ışık tutarak koruduklarını ve anlam kattıklarını görürsünüz yaşamınıza...İşte asıl o zaman kocaman bir aileniz olmuş demektir..

Bana sorarsanız masal değil yazdığım..beklediğim de beyaz atlı prens değil zaten..

Bu yolda tek başına yürüyor da olabilirim şimdilik...Beni geçenlerimde olacaktır muhakkak,
geride bıraktıklarımda...
sağolsunlar..buyursunlar yollarına devam etsinler.. Biliyorum ki bir gün beni, sırtını yaslayabileceği,ağırlığı ile ezeceği bir minder den daha çok ,
desteğimle mutlu olup, benimle o yolu yürümekten keyif duyacak biri olarak görebilecek birileri illa ki denk gelecek..

Denk Gelmez mi ??..Olsun...Ben düştüğümde kendi kendime kalkmasını bildikten sonra, yolun sonuna en azından sırtımda bir kambur olmadan da varabilirim..öyle değil mi?..

Haziran 07

30 Temmuz 2008 2-3 dakika 9 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    evet sırtımızda bir kambur olmadan hedefe daha çabuk ulaşırız.ve o kamburun olmaması bizim hedefe kendi başımıza ulaştığımızı,herşeyi yalnız da başarabileceğimizi gösterir..tebrikler

  • 15 yıl önce

    Sevgili Ceyda ; seni okumaktan neden bu kadar haz aldığımı soruyorum kendime , yazdıklarına tamamen katıldığım için mi , yazı dilin ve tarzındaki samimiyetin ve sıcaklığın için mi diye..... sanırım her ikisi de...ud83cudfbb tebriklerim ve sevgilerim kalsın sayfanda....👧 kaleminin izindeyim....😙