En Büyük Engel Sevgisizliktir

En Büyük Engel Sevgisizliktir


Engelli bir birey olmak kimsenin seçimiyle olabilen bir durum değildir. Nasıl ki kimi çocuk varlıklı bir ailede doğup rahat bir çocukluk yaşarken; kimisi de yoksul bir ailede doğarak çocukluğunu arzu ettiği bir çok şeyden yoksun geçirmek zorunda kalmakta olduğu gibi seçim şansı olmayan bir durumdur.

Bazıları doğuştan bazıları da sonradan kaza veya hastalıklar nedeniyle engelli duruma gelebilir. Aslına bakılırsa her insan doğuştan sağlıklı olsa da yaşadığı sürece bir engelli adayıdır.

Engelli olan insanların evde ve ev dışında ihtiyaç duyacağı şeylerin temini önem arz etmektedir. Devlet engelli vatandaşlarımız için gerekli imkanları sağlamaktadır ama yetersiz kalınan durumlar iyileştirilmelidir.

Fırsat verildiğinde engelli olan insanların başaramayacağı bir şey yok denecek kadar azdır. Her meslek veya spor dalında bunun sayısız örneklerine her zaman rastlamaktayız.

Bunun en bilinen örneğini 2022 Ampute Dünya Kupasının 9 Ekim 2022 tarihindeki finalinde Angola’yı 4-1 mağlup ederek tarihinde ilk defa dünya şampiyonu olan ve bize haklı bir gurur yaşatan Ampute Futbol Millî Takımımız vermiştir.

Engel denen şey engeli olanlarda değil; onları engelli gören zihinlerdedir. Empati kurarak engelleri kaldırmak, herkes gibi toplumsal hayata tam katılmalarını sağlamak, hepimizin ortak vazifesi olmalıdır.

Bizi biz yapan, kolumuz, gözümüz, kulağımız değil kalbimizdir diğer bir deyişle nefsimizdir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldırmalıyız. Birbirimizi anladığımız her an, bir engeli daha yıkar ve yaşamı herkes için huzurlu kılarız. Bugün farkındalık günü, sadece bir gün değil her gün engellerin farkında olmalıyız.

Onları üzecek tavır ve davranışlarda bulunmamalı ve empati duygusunu hiçbir zaman yitirmemeliyiz. Onları topluma kazandırmak için her anlarında ellerinden tutup yardım etmeliyiz ki dünya iyilikler dünyası ve insan sevgisinin olduğu bir cennet haline gelsin.

En büyük engel sevgisizliktir. Yeter ki sevgi içimizde daim olsun. Hepimiz o sevginin ipinden tutalım ve engelsiz bir dünya yaşatmaya çalışalım ve sevgiyle engelleri ortadan kaldıralım...

Kaynak : https://www.engelli.com/3-aralik-dunya-engelliler-gunu-mesajlari-sozleri/

04 Aralık 2022 2-3 dakika 4 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (2)
  • 16 ay önce

    Hiç bir insan isteyerek engelli olmaz. Mutlaka bir sebebi vardır, ya başına kötü bir olay gelmiştir ya da doğuştan bir tarafları eksiktir. Bizim insan olarak görevimiz ise her normal insana davrandığımız gibi onlara da aynı şekilde davranmaktır... Yeter ki engeller yürekte ve beyinde olmasın, olmasın ki küçülmesin insanlar... Bir engelli vatandaşımızın neleri başarabildiklerinin bir dolu olumlu örneği var toplumlarda , bunu unutmamalı... Kutlarım içtenlikle Şükrü Bey...