En Zor Şey

Değerli dostlarım dünyada yaşayan insanlara ve sizlere size bir soru soracak olursam en zor olan şey nedir. Düşünelim taşınalım bakalım neymiş.
Her insan değişik cevaplar verecektir. Bazıları tarlada çalışmak, yaptığımız işlerin zor olduğunu, düşüneceksin ve söyleyeceksin. Bazılarımız anne baba olmak zor diyeceksiniz. Bazılarınızda hayatta yaşamak zor diyeceksiniz. Vb. birçok cevap vereceksiniz. Ama cevap bunlar değil tabii ki..
Bu sorunun cevabı şöyle: dünyada en zor olan şey yemek yemektir. Buda nerden çıktı diyeceksiniz. Ortaya bir sofra kurulmuş hepimiz etrafına toplanmışız. O yemeği yemek için. Düşünelim bir kere sofraya konulan yemekler o sofraya gelinceye kadar hangi aşamalardan geçti, bu hale geldi önümüze konuldu. Bizlerde onu yiyeceğiz. Sonrada insan fabrikasında bunu eriteceğiz, yararlı olanları alıp fazlalıklarını ise dışarı atacağız.
Ortaya konulan sofrada bulunan her şeyin vitamin gücü vücuda yaralık durumlarını incelediğimizde hangi üründe ne kadar mineral var, hangisini yemek vücuda yararlı olur bunların hesabını daima yaparız.
Tuvaletle ortaklığımız mı var deyip de yemekten vaz geçtiğimiz odlumu hiç, kör boğaz deyip ne bulduysak midemize doldurmadık mı? Tabi ki vücuda ve vücuttaki hücrelerin gelişmesi için ve sağlıklı yaşam için yemek gerekli olan bir tüketimdir.
En zor olan şey işte yemek, bu nasıl olur demeyin. O yemek için ne emekler sarf edildi. Emek bir yana ne paralar harcandı. Hepsi toplandı ve ortaya konuldu helal olan kazanç ile sonrasında ise boğaza yollandı, mideye aktarıldı. Vücut mekanizmasını çalıştırmaya başladı. Yediklerimiz eritti bu hale getirdi.
Basit gibi gördüğümüz yemek için kazanmak zor tüketmek ise basit. Zor olan tarafı ise çalış çabala çabuk tüket yok olacak bir gidiş gibi devam eden devir daimi çalıştırmak.
Yemek, yemek zor diye yememezlik yapalım demek yok. Asıl olan yemiş olduğumuz yemeğin hangi aşamalardan geçtiğini bilmek anlamak onları düşünerek en zor olan şeyin yemek olduğunu anlamalıyız.
Sağlık için iyi beslenmeli, düşünerek vücuda yararlı olan tüketimleri yapmalı, vücuda zararlı olan şeylerden kaçınmalıyız. Unutmayalım tüketimini yaptığımız şeylerin kazanılıp ortaya konulmasının ne kadar zor olduğunu iyi bilmeliyiz.
Kısacasını söylemek gerekirse yaratan bizlere bir çok nimetler vermiş, bizler bu nimetlerin kadrini bilmemiz lazım. Düzenli tüketim ve yararlı olan tüketim ile kazanılması zor, tüketilmesi ise basit nimetlere nankörlük etmemeliyiz.
Nice sağlıklı günlerde yaşamak dileği ile...
Selam ve saygılarımla..

05 Ağustos 2015 2-3 dakika 25 denemesi var.
Yorumlar