Futbol Çığırından Çıkıyor Artık

Nasıl bir ruh hali ve nasıl bir duygu ve düşünce ki Fenerbahçe Otobüsüne pompalı tüfek ile saldırı düzenleniyor. Nasıl bir kin ve nefrettir bu arkadaşlar bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Bunun spor takımı taraftarlığı ile uzaktan ve yakından en küçük alakası yok, var diyenin alnını karışlarım. Bu alçaklıktan ve acizlikten başka bir şey değil.





Hepimiz gönlümüze koyduğumuz bir takımın taraftarıyız. Kimimiz Fenerbahçeli, kimimiz Galatasaraylı, Kimimiz Beşiktaşlı, kimimiz Trabzonsporlu, kimimiz Bursasporlu ya da Diyarbakırsporlu. Bu takım tutma meselesini bu kadar abartmanın bir alemi var mı? Allah aşkına söyleyin takımın yenildi diye takımının otobüsünü taşlamanın ya da misafir takımın otobüsünü taşlamanın camlarını indirmenin insanlık ile uzaktan yakından ne alakası var.





Bir Galatasaray taraftarı olarak güzide kulübümüz Fenerbahçe'ye yapılan bu alçakça saldırıyı şiddet ile kınıyor ve protesto ediyorum. Bu tip insanların taraftarlık ile alakaları olmadığı gibi insanlık ile de uzaktan yakından alakaları yoktur. Basından edindiğimiz bilgilere göre otobüs şoförü yaralanınca direksiyon hakimiyetini de kaybetmiş ve otobüs uçuruma yuvarlanırken görevlilerden biri direksiyon hakimiyetini sağlayıp son anda büyük bir faciayı önlemiş.





Artık yavaş yavaş bunları görünce futboldan da taraftarlıktan da soğuyorum. Demek ki canlı canlı stadyuma gitsek orada da bazı saçma sapan münferit olaylar ile karşılaşacağız. Böyle saçma sapan bir olayın failini en kısa zamanda adaletin önüne çıkarıp en ağır ceza verilmeli ki ibret olsun kafasında böyle manyaklıklar ve salaklıklar olan insanlara. Tabi ki bu saçma sapan olay için o şehrin diğer insanlarını da asla suçlamamak ve töhmet altında bırakmamak, hele hele onlara karşı ön yargılı olmamak lazım.





Burası Türkiye bizim canımız ciğerimiz, göz bebeğimiz vatanımız. Şehirlerimizde bizim şehirlerimiz ve insanların hepsi bizim insanımız. Bunlar düşman değil, vatan haini değil. Eğer birilerine silah sıkılacaksa o silah vatan hainlerine ve yurdumuza saldıran, alçaklık eden düşmanlara sıkılır.





Spor dostluktur, kardeşliktir bu kardeşlerimizi milli takımlara gittiği zaman ellerimiz patlayıncaya kadar alkışlamıyor muyuz? O zaman kulüp maçları olduğu zamanda gereken hassasiyeti gösterelim ve ne o insanları üzelim ne de kendimiz üzülelim. Çok üzüldüm gerçekten Fenerbahçe'ye yapılan bu saldırıya. Hepinize en derin sevgi ve saygılar...

05 Nisan 2015 2-3 dakika 1377 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • Futbol ve sporla ilgim olmadığın,heyecan da duymuyorum.O konuda fikir de beyan edemem.Sadece külliyetli bir kumar oyunu olduğu kanaati var bende. Şirazesi bozulmuş bir toplumda bu kaba hareketler olağandır.