Gayeniz Özünüz Olsun / Gaye'ce Yazılar

Gayeniz Özünüz Olsun / Gaye'ce Yazılar

Samimiyet istiyor insan dili süslü, yüzü sahte gülüşlü, beyni çıkar sürüşlü insanlar görmek istemiyor. Madalyonun diğer tarafından bakacak olursak konuya bu insanlar bize ne olmamız değil ne olmamamız gerektiğini öğretiyor aslında ama yine de ders almıyor, hatalarımızın farkına dahi varamıyoruz.
Bitmiyor ki hiç insanın kendisiyle kavgası bu aslında tümüyle benlik davası.
Ey insan uslan, yeter kendinle kavgan.
Özü sözü bir, güvenilir insanları özlüyor insan. İnsanın modern çağdaki tanımı ‘’benlik, bencillik, çıkar sevicilik’’ olmamalı ve sevgi suları kurumamalı asla.
Kendine güven duymayan insanların oluşturduğu güven sorunları yüzünden iletişimler bozuluyor ve toplumun kanına bir kanser gibi yayılıyor bu illetler. İletişimi bozan etkenlerden en mühimi de her şeyi kişiselleştirmek oluyor maalesef çünkü insanlar bilinçaltı sorun ve de mesajlarını yeni kişilere entegre edebiliyorlar hemen. Eleştirmekten sevmeye fırsat bulamıyoruz oysa saldırdığımız her insan kişiliğimizden önemli değerler çalıyor.
Kendimizi sevgi, vicdan, ahlâk ve bilgi başaklarıyla var etmekte geç kalırsak huzursuz bir toplum yaratırız çünkü mutsuzluk salgın bir hastalık gibidir bulaşıcıdır ve tüm topluma sirayet eder.
Dünyayı sevgi kurtaracak denir ben de diyorum ki özde, dengede ve samimi olmak kurtaracak çünkü her sevgi sağlıklı değildir sağlıklı kişiler ve de kişilikler sağlıklı sevgiler doğurur ve de sağlıklı iletişimler samimiyetle yoğrulur. Güzel enerjilerse bumerang gibi yine bize döner. Toplum ya da başkaları bize ne diyemeyiz çünkü toplumdaki her sorun bireyi de etkiler. Genelden özele, özelden genele güçlü bir akıştır bu görülen.
O halde samimi ve özde olmaktan vazgeçmeyip haykıralım güçlüce: ‘’merhaba özüm!’’
Sonra da kararlı bir şekilde özümüze, benliğimize ve de güzel değerlerimize sahip çıkalım çünkü özünden kaybedenler ruhunu da kaybedelerler ve sadece bir bedenden ibarettirler.
Bu yüzden de erdemli yaşamak varlığımıza en güzel hediyedir. Dilerim bunu başarabiliriz çünkü samimiyetin huzuruna ancak öyle varabiliriz.

Ne mutlu özde ve özünde olanlara! Gayeniz özünüz olsun, GAYECE sevgiler.

02 Nisan 2022 2-3 dakika 13 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar