Gece ve Gündüz

Gece ve gündüz isminde birbirinden değerli, dünya harikası iki varlığım var. Allah izin verdiği sürece ikisinin de hayrını görmek istiyorum tıpkı sizlerin de istediği gibi.

Onları dünya kadar seviyorum ve döndükçe de seveceğim. Gündüzümün yüzü başak sarısı, geceminki ise ay parçası gibidir. İkisi de ruhumu, içimi aydınlatır ve günüme iyi gelir. Birini diğerinden ne bir saat fazla ne de bir saat eksik, eşit severim.

Dualarım ikisinin de güzellikler getirmesi içindir. Mevlana der ki 'Gece neye gebeyse onu doğururmuş.' Onun için hep iyi düşünürüm ki iyi olsunlar.

Bugüne kadar ne gecemi ne de gündümüzü olumsuzluklarla ve haramla beslemedim. Ana sütü kadar helal sevgi verdim yetmeyince de ek besin olarak hiç solmayan umutlarımın hasını sundum onlara.

Aşık Veysel'in dediği gibi 'İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece.' Ömrüm yettiğince de onlarla adım atmaktan mutluluk duyacağım.

Güne; uyanmak için değil günümü hem kendim hem de başkaları için hayırlı, sağlıklı ve verimli geçirmek için kalkıyorum. Doğru bildiklerimden taviz vermeden, kötü düşünceleri kalbimden uzak tutarak yaşamak istiyorum.

Gecem ve gündüzüm için yaptığım tek yatırım; ettiğim dualardır.

Canımı verdiğim gün, belki gündüz belki de gece zaman diliminde olacak . Gece ise gündüze, gündüz ise geceye hasret kalacağım. Yalnız şunu bilmenizi isterim ki ikisini de nefes aldığım sürece çok ama çok sevdim.

Gece ve gündüz ayrılmaz bir bütün, kopan sadece bizleriz.

23 Eylül 2011 1-2 dakika 31 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 13 yıl önce

    Ne geceler vardır ki sabah olmasın istersiniz, ne de gündüzler vardır bir an önce gece gelsin dersiniz. Çoğu savaşlar gece yapılır gece kazanılır bilir misiniz?''Biz geceyi ve gündüzü varlığımıza delalet eden birer delil kıldık. Sonra Rabbinizden bir lütuf aramanız, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için gecenin karanlığını silip (yerine) eşyayı aydınlatan gündüzün aydınlığını getirdik. İşte biz her şeyi uzun uzadıya anlattık.'' (İSRA SUR.12)Rabbimizin ayet-i kerimelerinden birinde de gece ve gündüz böyle anlatılmaktadır. Aslında kâinatta herşey zıddı ile yaratılmıştır. Zıddı olmayan tek varlık da Allah'dır. Düşünün bir kere sürekli gündüz olsa ve sürekli çalışmak zorunda olsak, dünya ne kadar sıkıcı olurdu değil mi? Güzel bir yazı kaleme almışsınız Aysel hanım tebrik takdir ve başarı dileklerimle...👍

  • 13 yıl önce

    Ahmet Bey yorumunuzu büyük bir ilgiyle okudum. Etkilenmemek mümkün değil. Zıttı olmayan tek varlık Allah'tır. Değer kattınız. Teşekkürler. Saygılarımla.