Gecelerimi Sana Yazdım

Dudağımdan düşer her mısra her satır kelimem aşk dilim lal oldu ,aşkım gülpembe benim gönlüm sensiz benim yanım bensiz. Seni çağırır gül buse bu geceyi sana yazdım benden başkası yalan senden başkası yabancı gül sen de dokunamam yalnızlık ağacı dal sarkaçlarına,sarılı lal aşıklar bedenimde senden başkasına güz yağmurlarımda benim aşkım.Sessiz dokunamam aşkım senden muzaffer başkasına özlemim birikir özlem ağacından daralan labirent sarmaşık güllerinde ayrılmam ,yine senden ağlayamam sen varken ben yokken ,yok olmaz bu gece sen yine aklımda dilim buse ,yarım yamalak yazı ıssız geçen her anımda her şeyinle varımdasın.


Bir baktım varsın bir baktım yoksun ,bitmek tükenmeyen yalnızlıklarım da, aşka beyaz göndermelerimde yoksun sen .Aslında yalnızım, yalnızlık kumsalında bensizken ben de ,suskun saatındeyim yelkovan üç akrep dört göstermekte en aşılmaz yerdeyim yüreğimi alıpda gitmek var ıssız ben olmayan yerime. Gece sensiz, binbir gece yaşarım düş ritmimde ,bu geceyi sana yazdım sensizlikler içinde bensizlikler peşinde ,seni arıyorum belki de beni bir labirent, bin kez seviliyoruz aşk parodi dilimde sen gülünce ,bahar gelir sevinirdim .Dudağımdan son bir düş, suskun saatimdeyim .


Tam buldum derken seni arar suskun yüreğim. Gideceğim senin nefesinin olmadığı yerlere,beni bekler ,sanma nefes alamadım sanma ki ,suskun keder doldum .Besbeter heveslendim düş olmaya ,sevmeye ama ben farklıyım, gözlerimiz bile farklı adımız .Aşkta adımız başka.Dünyaya gelmedik sanki, sen yokken nefes alabilir miyim,benim adım başka ,senin adın başka ,biz farklıyız aşka aşina ,aşka müptela gözlerimiz bile ,duygularda melodinin ahengini yaşar büyüsünü buluruz yabancılaştığımızda yalnız ağlayan ağacın yamacında ,sadece kendi acısını yaşayan gözyaşı ağacının gülümseyen gözyaşları toplandığı gamzelerinde bir inci beklerim.Sevgiyle ışıkla yaşamak varken gülümser yaşar gamzeler geceyi sana yazdım suskun saatimden küçük mavi düş perisinin yan flütünden çıkan melodimde yaşar.

Aşk müziğime eşlik eden ben ve şarkısını yeni öğrenen gece, kovuğundan düş beslemekte gece koynuna. Acı çığırtkanlığında sadece kendi acısına ağlamakta en yalandan acı bestesi ,içinde acı yok ki ,en bildik çaresi yalancı aşk bestesi seni arıyorum tam buldum derken ; ah bir baktım yoksun neredesin? Düş mevsiminde düş bahçemde dünya merkezli arka bahçemde gizli aşk anaforlarında senden başkası yalan bana aşkım .Sessiz çağırışlarım sessiz perdelerde pembe boyanır, gündüz düşlerim mavi askılıklarım inci düşen yüzünü döken küçük kız.Senin uyuduğun saatlerde sana selam getirdim aşk melodili ahenkli büyümden .Siyah beyaz ,geceyi maviye boyadım gündüzü pembe aşkımı kırmızı ateşimden geçen adımdan gelen alev .Görüyorum dönence ,benim uyuduğum saatlerde senin uyandığın saatlerde bir gün geleceğim aşkım ağlayamam ben sensiz .

Çatlamış dudağımda gülümseyen gözyaşım sen ,suskun saatimde bülbüller beni söyler sana seni söyler aşka gül sende diken ben de sensizlikler içinde beni arıyorum buldum ,bir bakıyorum yoksun.Bir varmış bir yokmuş ,masal düş masalı gibi hala seni ararım hala seni çağırırım. Son bulut mavi yazgımda ,geceyi sana yazdım.Aşk baki ,dillerde zikir ,sen ellerimde ,sen gözlerimde ,sen tenimde ,sen aklımda ,her şeyinle yanımdasın sen yokken ayrıldım senden. Suskun saatimden ,öznesi belli sen ve ben nesnesi belli aşk kelebeği zamanı aşk kum saati yeri aşk mevsimi dili aşk dili ,şahitler belli aşk ordusu gereğinden fazla aşk artık ,insan ve yaşam ,dünya arka bahçem ıssız,geçen her gecemde. Ben,düşlerimin yolculuklarında aynı tatlı güzergah var düş masallarına en güzel yolcu benim aşk masalımda ,zamanı geldi aşkın doğum ve ölüm gibi,kendimi düşlerimin koynunda buldum. Ben düşlendim sen gittin ben yoruldum .Kelimeler bahane sözler, sorular seçtim.


Seni buldum aşkım doğdum gecenden gecemden ,bu geceyi sana yazdım,lal,dilim lal dudağımda buse dildadem ,yarım mıyım hayır yarım yamalak sadece yazı düşledim.,Mavi pembe yeşil tutkulu aşk gizemli eşsiz güzelliğime aşkın elif halindeydim.Sarı sonbahar güz yağmurlarından gelen ıslaklık var geceye. Biten gecemden bitmeyen seni gizlediğim aşktan ,sabahın olur alametin başlar ,ben yokken.İnsafa gelmez ,mecburum sana yokluğum karanlıklar içindesin. Ancak ,sonbahar sayfası sarı çalıntısı yer yatağım açılacak geceden gönlüne saklanacak .Belki sana kusursuz aşkı aradığında ,bulduğunda ben ,aşk masalında ,sen yine bekle dönence,dönencen olmakta lal sarılı aşk bedenim ,aşk ateşi gömlek giymiş sen,yaşanır ancak... sözüm biter ,sessiz haykırışlarım kendimden beni gizler.Yusuf gibi kuyular içindeyim,aşk sudur bazen içilesi aşk ; aşk sıcaktır bazen dedim ya ateşten gömlek teni yakan ,dudağında bir uçuk ,yüreğinde bir arsız kelebek ruhunda ?

Aşk soğuktur bazen üstüne basamazsın cam gibi kırılgan anlar taze kristal parlak hatırlanır tuz buz, sus pus yaşanır ancak. arsız gece mavi düşlerim sabaha sarkan aklımda sen .Geceyi sana yazdım aşk gibi, üşümez misin diye sorma ,üşümedim içimde sen, güneş uyuduğun saatlerde suskun saatimde sonsuz fasılın sen en son bestesi ben notası dilim lal,aşkım türkü ,bir türkü tutturdum nakarat sen ve ben aşk ve aşkın elif hali, özlemimdir benim şarkım biriken gözyaşlarımda çözülmeyen bakışım .Düş mevsimimde uzaklığım bana tuzak sana uzak. Gölgeliğimden bir gölge seç sana yakın olsun,sevinçlerim söz hüzünlerim gül ,kışlarım bahar olsun sana insanların sesli sessizlikleri sana bir şarkı bana bir melodi dram ,kanatlanır kuşlar, kelebekler . Aşkım gecemden gelen mavi karanlıklarımın aydınlığı olsun sana .

24 Mayıs 2012 5-6 dakika 43 denemesi var.
Yorumlar