Geçen Yıl

Hayatımızdan bir yıl daha gitti. Takvim yaprağı gibi tek tek koparak...Neşeler, hüzünler yaşandığı gibi geride izler bırakarak...Hayata merhaba, elveda diyenler
Kazananlar, kaybedenler,  göçenler...Gündüzler gecelere...

Ne de çabuk geçti. Oysa, dün gibi hatırlanır aylar önce yaşananlar. Bugünün işini ötelenen yarınlar ne de çabuk geçip dünler oldu.Ağaçlar dalındaki çiçekler daha dündü şimdi dalında yaprak kalmamış. Günler, aylar göz açıp kapayınca kadar tükenmiş.

Oysa daha yapılacak hayeller vardı. Konuşulacak sözler, yazılacak yazılar vardı. Yazan kalem yeni alınmıştı arzuhale yeni başlanmıştı oysa...Sevdiklerimizle yeni yeni mutlulukların kapısı çalınıp türküler söylenecekti. Dağların zirvelerinde demet demet çiçek toplayıp sevgiliye takdim edilecekti. Ovalara, tarlalara yeni tohumlar ekilecekti. Özenle beslenen baş ucundaki gülü derince koklanacaktı.

Aşkların fermanları bağıra bağıra okunacaktı. Baba-Anaya son kez sımsıkı sarılıp nasıllı ellerden doya doya öpülecekti. Baba diyen çocukla onun gibi oyunlar oynayıp uçurtmalar uçurtulacaktı. Vicdanın böğrüne dokunan köşelerde vicdanın kısık sesi dinlenecekti.

Ekin tarlalarında büyüyen başaklara, otlara, ağaçlara mevsiminde dokunulacaktı.Ağaçların gölgesinde uzanıp esen meltemin, güneşin batışını tepelerin yamacında, dalgalı denizin sahilinde batışı izlenecekti.
Ne çabuk geçti günler?

Mevsimlere göre mutluluk satırlarını yazılacaktı.
Sonra dönüp sağlıklı hayata bir kez daha şükürlerde bulunulacaktı. Hastalara ziyarette bulunulup en anlamlı şifa dileklerinde gökyüzündeki kayan yıldızların üzüntüsünü ay ışığındaki parlaklığında aşılacaktı.

Daha ilk başlayan günde en yakından başlayarak haneden komşuların kapıları çalınacak bir tebessümle selam verilecekti. Eski çocukluk oyunları mahalle aralarında oynanacak neşeli anları caddelerde bırakılacaktı.

Biten bir yılın sonunda ertesi gün yeniden başlanacaktı.
Köşebaşındaki çiçekçiden alınan en güzel buket çiçekle evin kapısına gelindiğinde kapıyı açan hayatımıza verilecekti. Her gün yapılacakların çoğu başlamadan bitti koca yıl gün gün tükendi.
Yarın yepyeni gün olacak!

29 Aralık 2018 2-3 dakika 34 denemesi var.
Yorumlar