Gelecek Böyle mi Olsun

Bir minik, sirin mi sirin ilce düsünün, adi eldivan olsun. Yürekler hep memleket diye onu arayip, dursun.

Simdi insanlar düsünün, cok bencil olsunlar. Insanlar düsünün birbirlerini sirtindan vursunlar. Insanlar düsünün kiymet, sükür nedir bilmesinler. Insanlar düsünün, hirsizlik yapip da keyifle o haram parayi bogazlarindan gecirsinler. Insanlar düsünün, kendi üstlerindekilere özenip de altlarindakileri göremeyecek kadar kör olsunlar. Insanlar düsünün, bir sise ickiden medet umar olsunlar. Insanlar düsünün, trafik canavari olsunlar. Insanlar düsünün, kul hakki nedir unutsunlar. Insanlar düsünün, komsuluk haklarini ayaklar altina sersinler. Insanlar düsünün, üstündeki pahali ceketin ona yürek kattigini sansinlar. Insanlar düsünün, sirf maddiatci olsunlar. Insanlar düsünün yüreksiz olsunlar, yüreksiz olanlara gönül vermis olsunlar. Insanlar düsünün, yaptigi iyiligi dilleriyle yerin dibine indirsinler. Insanlar düsünün, yüce allahi tanimaz olsunlar, özünü unutmus olsunlar, bütün güzel duygulari bitirir olsunlar ve insanligin yüceligini yitirir olsunlar.

Bir de gelin bu insanlari eldivanda düsünün. Yan komsunuz, dostunuz, akrabaniz böyle ? farz edin.
Düsündünüz mü?
Hayal ettiniz mi böyle bir gelecegi?

Ben, sahsen eldivana böyle düsündügümüz insanlari yakistiramadim, yakismadi da.

Bu sefer ilk olarak bu kadar ibretlik bir yazi yazdim, herkes az-cok, dogru ama yanlis düsünsün diye. Ben ve bence biz böyle bir gelecegi istemiyoruz!!!
Böylesine ibretlik bir gelecek düsüncesi sadece bu yazida, sadece sözcüklerde kalsin, hic gerceklesmesin isterim.
Özümüzü asla unutmayalim, en güzel duygulari, degerleri, düsünceleri asla yitirmeyelim hemserilerim.
Mevlana Hazretlerinin dedigi gibi: ?Ya oldugun gibi görün, ya göründügün gibi ol.'
Bu büyük söze sadece hayranlik duyulur ve baska birsey denmez. Büyük bir sözün üstüne, büyüklük taslanmaz. Ne haddime ki zaten. Ben nacizane yazdim.

Umarim ben hemserilerim, size nasil bir eldivan istemedigime (istemedigimize) dair düsüncelerimi anlatabilmisimdir. Bundan öteye zaten umarim anlayabilmissinizdir.
Sonucta benim icin anlatmak birsey ve anlayabilmek herseydir!!!

Okudugunuz icin tesekkürlerimi sunarim, sevgi ve saygilarimla.
(Türkiye icin de gecerlidir, sözüm türk insani adinadir)

18 Aralık 2011 2-3 dakika 1 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar