Giden Dönmektedir

Kim sever havalimanlarını garları heleki terminalleri kavuşturmuyorsa sevdikleriyle gideni yada döneni.İstemem şimdi ;kimse yolcu etmesin el sallamasın kimse arkasından.Az sonra dönecekmişiz gibi çıkmayalım o kapıdan.her şeye kaldığımız yerden devam edecekmişiz gibi.Ayrılığın güzeli varmıydı?Severken birini yaramız kanamazmıydı.
Gözlerimden yaşlar ben farkında bile olmadan dökülmeye başlamıştı.Ben gideni değil giden beni teselli ediyordu artık.Geri dönecekmiydi?Dönsede her şey eskisi gibi olacakmıydı?Düşündükçe ağlıyordum.hıçkıra hıçkıra.Bundan önce bir çok kez yolculamıştım sevdiklerimi ama bu farklıydı giden ruhumdu ruhum bedenimden ayrılıyor ve ben can çekişiyordum adeta *üzülme* diyordu birileri bana hiçbir acıya asla teselli olmayan o sıradan o bayağı o sevimsiz kelimeyle nasılsa dönecek zaman bu su gibi akıp gider bir bakmışsın yanında ama inanmıyordum bir daha döneceğine çünkü artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve abim o uçağa bindikten sonra yaptığımız onca şey eski sıfatını alacak eskiden yapmışlar diyecek bazıları .
Bir sabah dönecekti geri farkındaydım.O sabaha dek bekledim sabırla onun geleceği güne kadar anlatılacak küçük sıradan şeyler zaman içinde unutulurdu farkındaydım ama yinede o burada yokken olan her şeyi kaydediyordum geldiğinde gösterecektim birbir olanları gün gelip vaktiyle yolcu ettiğim abim dönerse kaydetiklerim biraz daha anlamlı olacaktı onun için ve 10 ay beklediğim o sabah gelmişti büyük harflerle yazılacak kelimenin vaktide gelmişti ; GİDEN DÖNMEKTEDİR...
Gözlerimden yaşlar tekrar akıyordu.Ama bu farklıydı hiç gelmeyecek sandığım zaman gelmişti abim geliyordu ben ağlıyordum duygularım o kadar karışmıştı ki hani yağmur yağar aynı zamanda güneş vardır bir tarafta gökkuşağı çıkmıştır tıpkı o anı yaşıyordum ağlıyordum gülüyordum ne yapıyordum farkında değildim yanımıza yaklaştı ilk bana sarıldı o kadar karışmıştım ki HOŞGELDİN i bile kekeleyerek söylüyordum.
Hava sıcaktı vakit gece yarısıydı misafirleri tek tek yolculuyorduk o gece uyuduğumuzu hatırlamıyıorum giderken korkuyordum ya geldiğinde hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diye korktuğum başıma gelmemişti her günümüz eskisi gibi hatta eskisinden daha dolu heyecanlı geçmişti.

11 Haziran 2009 2-3 dakika 2 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (7)
  • 15 yıl önce

    ben de şimdi bilmiyorum ağlıyor muyum ... ama gözümden bir damla gözyaşım da akmadı değil... giden dönermiydi...Abine kavuşmana çok sevindim...Fakat beni ağlattın ne diyeyim gerçekten çok güzeldi...👍👍

  • 15 yıl önce

    Çok Hoş Bir paylaşımdı... Tebrik ederim yüreği...👍👍👍👍👍

  • Yazarın ilk yazısı olmasına karşın çak sade bir anlatımla içten ve saf duygularla yoğrularak akıcı ve okuru etkileyen bir deneme olmuş. İlk denemesi olduğu için sanırım imla kurallarına fazla uyamamış. Ama bilirimki bu cümleleri yazan bir kalem değil imla kuralları nı çok iyi bilmektedir. Kelimeleri besteleyip bir müzikal sunumu ile sayfalara dökme kabiliyeti barındırır.

    tebriklerim çokca Derya kardeş

    👍👍👍👍👍👍👍👍

  • 15 yıl önce

    öncelikle bu güzel we anlamlı yazıyı bizimle paylaştığın için çok tşkr edrim emeğine we yüreğine sağlık gerçektndeee okurken insanı bu diyardan alıp bambaşka diyarlara göç ettirior özlem duygusunu en doruğa ulaştırıor etkilenmemek elde değil okuduğum yazılar arasında evet gerçektende bu diyebileceğim ve içimde kıpırtıar uyandıran bir yazııı gerçektn çok ii tekrar emeğine we yüreğine sağlık kardeşimmmmmm 👍👍

  • 15 yıl önce

    çok güzel duygulu bir deneme kaleminize sağlık