Gitmek

Daha önce gidilmemiş bir şehre yolculuk etmek rahatlatır insanı. Şehrin esrarengizliği cezbeder, bilinmezliği çeker kendine. Tedirgin etmez yolculuk, aksine rahatlatır. Hiçbir anın yoktur gidilen şehirde. Hiçbir şey çağrıştırmaz sana. Gelecekle ilgili bir kaygın olmaz asla. Heyecanlandırır gitmek. İnsan tarifsiz bir ulaşma, varma isteği duyar içinde. Gözler bir çocuk merakıyla, adeta gördüğünüz her yeniliği yutarcasına kocaman açılır.

Yol bir film şeridi gibi akarken önünüzde akar içinizdeki keder de. Keder durmuyorsa yürekte keder olmaktan çıkmıştır artık. Derdi dert etmekten kurtuluşunuzdur bu aslında. Yüreğinizi, ruhunuzu hiç olmadığı kadar özgür hissedersiniz. Bu özgürlüğünüz çok sürmeden istilaya uğrar. Huzur istila etmeye başlar bedeninizi ve bu istilaya asla karşı çıkmazsınız. Bilakis sizi daha çabuk ele geçirmesi için gözlerinizi kapatıp yardımcı olmaya çalışırsınız. Tatlı bir tebessüm yerleşir dudaklarınıza.

Yaşadığınız şehirden kalıntılar yoktur burada. Hayaller kovalamaz peşinizden. Düşünceler üşüşmez başınıza. Daralmaz hiç nefesiniz tam tersine derinleşir. Hiçbir ses tanıdık değildir size. Sorumluluk yükünden kurtulmuş olduğunuz için hayat yükünüzde bir hayli hafiflemiştir üstelik. Dinlediğiniz türküler bile başka anlamlara bürünür. Acıtmaz içinizi. Renkler daha önce fark etmediğiniz kadar canlıdır bu şehirde. Yaşadığınız yerle kıyaslamaktan özellikle kaçınırsınız ki ferahlığınıza leke sürülmesin. Bir masal dünyasında hissedersiniz kendinizi. Düşünmediğinizi fark edince gül misali katmerlenir mutluluğunuz.

Dönerken eski siz değilsinizdir dönen. Daha sağlam basmaktadır ayağınız yere. Yeni bir şehre yakışan yeni kararlar alınmıştır dönerken. Yükünüz hafiflemiştir; eskilerinizi vermişsinizdir bir eskiciye. Her şey mümkün diye bakmaktasınızdır hayata. Yenilenmişsinizdir artık. Yeni şehir yeni bir başlangıç olmuştur size. Her şeyden kurtulmak için yapacağınız en güzel şeydir gitmek. Ve siz en güzel şeyi yapmışsınızdır.

01 Mayıs 2010 1-2 dakika 12 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Evet her yeni şehir yeni bir heyecan,yeniden bir umuttur çoğu kez.Bir başlangıç,Acılardan arınma,yaşanmışlıklardan kaçma.Ama ya her gittiğimiz yere kaçtıklarımızı,yaşanmışlıklarımızı da yanımızda alıp götürüyorsak....Acılarımızı, hayal kırıklıklarımızı,....geride bırkatığımız şehirde bırakamıyorsak???

    denemeleriniz oldukça akıcı ve güzel.takip etmeye devam edeceğim sizi.