Göbekli Tepe ve Sümerliler

Bugün beni uzun süredir arayıp,sormayan bir arkadaşım telefonla aradı.Telefon ekranında adını görüp, okuduğumda tatlı bir gülümsemeyle "Hayırdır?.." diyerek açıp, cevap verdim.

Bir süre hal hatır sorma faslı ve aynı kelimeler tekrarından sonra hani derler ya; "Sesin iyi geliyor!.." diye..O da bana aynısını soru-cevap şeklinde söyledi. "Telefonu değiştireli çok olmuyor, ondandır!.." diye cevapladım şaka niyetine..

"Görüşemiyoruz!.." diyince sürekli çalıştığımı, fazladan izin günlerimin hemen hemen hiç olmadığını, keşke olabilse de eşime,çocuklarıma, kendime daha fazla vakit ayırabileceğimi filan söyledim.. "Hayat bazen böyle!.." diyerek ucu açık bir sitemde de bulunmuş oldum inceden kendimce..

Anladığını söyledi. Anlamış olduğuna sevindiğimi de söylemeyi ihmal etmedim..

Sonra, birden ne olduysa; "Yahu, seninki de hayat değil ha!.." diye çıkış yaptı.Sanki adamcağız kırmızı ışıkta yeşil ışığın yanmasını bekliyormuş da "yeşil" yanınca tam gaz bastırdı!.. Ardı ardına sıraladı.. Yanına yaklaşan,önünden giden,arkadan gelen her ne ve kim var ise bir sağ,bir sol yayıp tam gaz devam etti!.. "İyi, hadi bakalım!.." dedim içimden kendi kendime gülümseyerek.. Dirft filan da yaptığı oldu bazı şeyleri sürekli tekrarlayarak..Hakkını vereyim; iyiydi bu konuda da!..

Nerede olduğunu sordum."Nerede olucam..Tabi ki tatildeyim!.." dedi. Kredi çekip tatil parasını ancak denkleştirdiğini, kredi kartıyla da dokuz takside kaldığı otelin parasını ödediğini işini iyi yapan ekonomist ya da mali müşavir edasıyla bir çırpıda hazır cevap şeklinde verdi. Kendine olan öz güveni ve hesaptaki ustalığı beni oldukça da etkiledi kısa bir an için.. Hatta çok güncel olacak ama; "Yunanistan'ın tam da aradığı adam burada!..Yazık,haberleri bile yok!.." dedim içimden..

Birden bana da bir şeyler oldu.."Yahu,ben ha bire niye içimden konuşuyorum ki?.." dedim.

Niye içimden konuşuyorum?.. İçimden geçenleri söyledim..

İçimden geçenler beni şaşırttı. Çok kısa ve çok öz müş meğer!..

"Yaa, bi S*tir git!.."

Kapadım telefonu ve dünden kalan "Göbekli tepe" ve "Sümerliler" konusuna devam ettim..


Amel Defteri/

07 Temmuz 2015 1-2 dakika 61 denemesi var.
Yorumlar