Görüş Farkı

Seksenli yıllar yurtta sigara içerken yatak yaktığımız için sivas yetiştirme yurduna gönderilmiştik. Kemal Baysal ve Devrim Özgür adında iki öğretmenim vardı. Kemal hoca ülkücüydü. Yurtta nöbetçi olduğu gün bizi ülkü ocaklarına sohbete götürürken, Devrim hoca aşırı solcuydu nöbetçi olduğu gün sol derneklere götürürdü. İkiside yurtta bağıra bağıra tartışırlar siyasi görüşlerinden dolayı birbirini hiç sevmezlerdi. Fakat üçüncü kişilere karşı birbirine lafta söyletmezlerdi. Seksenli yılları bilen bilir. Solcular ülkücü kemal hocaya devrim hocayı çok sevdikleri için, ülkücülerde devrim hocaya kemal hocayı çok sevdikleri için saygısızlık yapmazdı.
Bir gün devrim hocaya arkadaşlar kemal hocayı şikayet etti. Devrim hoca bize döndü ''Bakın gençler Kemal hocayı sevmem ama Kemal hocayı sevmeyeni hiç sevmem. Birbirimizi sevmesekte insan olarak ondan iyisi de yoktur'' dedi. Bu söz bana hayatımda hep ışık oldu.
Yıl 2016 sonu nihayet herkes anladıki aynı fikirde aynı tarafta olmadığımız için birimize haksızlık yapıldığı zaman diğerimiz susarak onayladığı için hepimiz kaybettik. Çünkü Güç, yanındakileri konuşmadığı ,itaat ettiği ve verdiği ile yetindiği sürece sever.

26 Şubat 2017 1-2 dakika 25 denemesi var.
Yorumlar