Gül Dalı Yeni Kayıp Mehmet'e Mektup

Merhaba Mehmet nasılsın?
Gül Dalı

Bir yıldız kaydı
Bir dilek tut
Dikkat et
Değmesin gözyaşlarına
Çevir yüzünü
Bağla dileğini
Ayın en parlak
Yüzüne.
Dikkat et
Değmesin
Vicdan sızına
Bir dilek tut
Bugün hıdrellez
Bağla gül dalına...
jale Keskinkılıç
05.05.2012
Çok yorgunum Mehmet'im Kaç kişi okudu bu şiiri. Kaç kişi gördü bir hiciv şiiri olduğunu. Kaç yıldız kaydı dünyada. Şu an örneğin. Kaç kişinin gözyaşlarına demedi dilekleri. Kaç kişi görebilir ayın parlak yüzünü. Kaç kişi bakmayı unutmamış. Kaç kişi var bu dünyada vicdan sızısı duymayan. Söyle Mehmet söyle bu dünya bizim değil mi? Ya gül dalı nerde? Hiç unutmam kardeşim gurbete giderken demişti ki:
- Bana bir gül dalı saklayın, bir tek onu istiyorum.
O zamanlar damda gül yetiştiriyorduk. Şimdi yok. Buna bir mecaz bulamadım gül dalı vardır olmalı. Umut asacağımız gül dalları olmalı Mehmet. Çok şey anlatacaktım sana çok şey. Dileklerime gözyaşı değdi. Benimde vicdan sızım çok merak etme. Bunlar çaresizliğimde ertelediğim, hayatın bıkkınlığında acımasızlığında boş verdiğim. Yazamadıklarım.
Dikkat edemedim. Gözyaşım değdi, birde vicdan sızım. Hıdrellezde kurtaramaz dünyayı. Kalkmamız gerek birbirimize sevgiyle sarılıp güvenmemiz gerek bu dünyaya düzeltmek adına bir ucundan tutmamız gerek. Ben çok yorgunum Mehmet sen de gelmedin. Çok şey anlatmalıydım. Mehmet gel... Gelme! Birde seninle uğraşmayayım.
9.6.2012

09 Mayıs 2012 1-2 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar