Güneş İle Birlikte Yeniden Doğuş Beklentisi

Düşünmeden yanılgı popüler hale geldikçe her şey anlamını kaybediyor. Her açıdan acı bir hal alıyor gittikçe, hayat hikayeleri hep bir zafer üzerine kurulu. Düşük tempoda ama yere sağlam basarak ilerleyen tanımlar zor durumda bırakılıyor. Malum olan güzellemelerin öte taraflarının gösterilmesine yeteri kadar önem verilmiyor. Her kişinin mektup yazdığı günlerde, fırsat bulanların bile uzun uğraşlar sonunda becerebildiği kendiliğindenlik şimdi çok yapay kalıplarda gündemi belirleyebiliyor. Böyle olması verilen ince mesajları da yüzeyselleştiriyor.

Her solukta anlatılacak hikayeler, ayrım gözetmeksizin yeryüzünün her bir tarafına eşit şekillerde dağıtılmış. Konuşulan diller çeşitli olsa da yaşanmışlıklar, anlatılar hep aynı insani duyguları taşıyor. Pazar yerlerinde bu öykülerin belini kıranlar daha çoğulcul bir gözlemin ürünü. Görkemli tarafını engellemek olası, ama günümüze kadar ulaşmış böylesine değerleri herkes sahipleniyor. Muhteşem duygularda hiç bilinmeyen bir çözüm sunuluyor, yeniden doğuştan beri bu özellik tüm uygarlıklarda gücünü korumakta.

Ölümü gümüş tabaklarda yiyerek kurgulamış, sır taşı üzerinde merkezlerden uzaklaşarak yeni keşifler yapmış insanlar, böylece hiç sıkılmadan, sürekli yeni arayışlar içinde aynı serilerde tekrarlamaktan kurtulmuşlar. Tüm bağımsız hikayelerde hissedebilecek durumdayız bunu. Kişileri anlatıldığı kadar sınırlandıran kolaylıkların yeri burada yok. Tahmin edebilirsiniz ki günahların farkında olmanın da kaynağı çıkmıştır bu eserlerden. Hemen belli ediyor kendini zaten, bir tarafta vicdan azabı, diğer tarafta ne olursa olsun devam etme isteği. Sakıncalı beğeniler sayesinde atılan adımlar günümüze kadar gelmiş.

Tuhaf ama kusursuz olma isteği, bir ölçüde yaşamı şekillendirebilmiş, şüpheli olmanın karşı karşıya getirdiği imgelemlerin huzurunda bulunmuş icatlar karşısında araştırma isteği zirveye çıkmış. Yeniden doğuş dönemine doğru sessizliğin önemini bilenlerin daha mutlu olabileceği kesinleşmese de önemli yoğunlukta etkisinin olduğu, bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde bir tedavi aracı olarak kullanılabileceği kesinleşmiştir.

Ters akıntıya kadar gelip tam kopma noktasında durmuş bulunuyor sezgiler. Sorunları aydınlatmanın önündeki güçlükler ancak objektif ölçütlerle değerlendirilirse son bulabilir.

15 Temmuz 2013 2-3 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar