Günlük Monologları-I

Sevgili günlük

Yüreğimde bir sızı var sebebini bilmediğim.Tarif edemediğim bir sıkıntıda cabası bu aralar iyi değilim.

Yorulduğumu hissediyorum artık ,sanki acımasız bir makine yapmış damarlarımdan şırıngalamışlar içime.Durmadan çalışıyor ,çalışıyor,çalışıyor.

Artık aynadaki aksimde o mutlu gülen yüzümü pek sık rastlayamaz oldum.

Sanırım hayat yormaya başladı beni.Ya da ne bileyim yavaş ,yavaş her şey monoton gelmeye mi başladı ne? Omuzlarım eskisi kadar dayanıklı değil gibi geliyor şimdi.

Anıları artık hatırlamıyorum ve korkuyorum ,eskisinden çok daha zayıf şimdi bu yorgun yürek.Bir şeyler var içimde tarifi zor olan ama yinede bir tanımlaması olmalı diye düşünüyorum.Zamana direnemeyen bir olgu var ve bu giderek büyüyor, yaşlanıyor,yoruluyor beynimde.Türlü ,türlü hallerimi bilirim hepsini sindirerek yaşadım ama bu başka.Diyorum ya zor bir isim bulmak buna.Her gün başka bir sahnede ,başka bir oyunda, farklı bir rolde buluyorum kendimi.

Hepsinin içinde Polianna'cılık.

Düşünmeden edemiyorum şimdi, ben mi farklıyım aklım mı karışmış, buna karar veremedim bir türlü.

Anlatmak istiyorum kelimeler yetersiz kalıyor, tarif edeyim diyorum beceremiyorum.

İçimdeki fırtınanın anlamını bir türlü çözemedim. Belki bütün bunlar normal ve yaşanması gereken şeylerdir.Ya da içimde bir şeyler kendinle hesaplaşıyor.

Boş gözlerle ufka dalmış ne düşündüğümü bilmeden öylece otururken kendimi çok sık yakalamaya başladım.Ya devre arası yakın , ya da maç bitiyor kim bilir.

Tüm bunları düşünürken kendimi yargılamak bana düşüyor, bunu daha sık yapma kararı aldım .

Tarafsız olacağıma hiç şüphen olmasın . Sonuçtan haberin olur zaten tabi bir sonuca varabilirsem .Belki de boşa bir vesvese yersiz bir kuruntudur sonuçsuz kalır .

Sevgili günlük; İşte son durum bu bir gün yine bu yazdıklarımı okuduğumda ya çok gülerim tüm bunlara yada bir dönemmiş yazmışım derim. Az daha unutuyordum sevgili günlük bu aralar pek sık uğrayamayacağım sana haberin olsun .Biraz kendimle yüzleşeceğim.İçimdeki bana bir kaç sorum var onlara cevap bulup geleceğim söz bulmasam da geleceğim şüphen olmasın.

Bir de belirtmeden edemeyeceğim , nedense bu aralar çok yalnız hissediyorum kendimi bunca kalabalık içinde , evet garip ama durum bu onca kalabalığa rağmen yalnızım ve bu beni ürkütüyor.

Birde rüya görmeyi özledim be günlük ,Yastığa kafamı koyduğumda hemen uyumayı özledim....

iSTANBUL/05

04 Temmuz 2009 2-3 dakika 24 denemesi var.
Yorumlar