Günün İlk Işıkları

Artık bu kadar evde oturmak yeter dercesine, yerimizden kalkmanın zamanı geldiğini söyler durur günün ilk ışıkları. Bunu sadece biz insanlara değil, tüm hayvanlara, bitkilere söyler. İşin gereği bunu gerektirir. 

Dükkanların kepenkleri açılırken, rızıklar daha günün ilk ışıklarında dağılır. Durağa yaklaşan ilk Mecidiyeköy otobüsü, günün ilk ışıklarında görülür. Kim önce selâm vermişse, en hayırlı duayı günün ilk ışıklarında o eder. Kuşların ötüşü duyulur. Çiçeklerin kokusu gelir. Bacaların dumanı tüter. Kısacası bütün kâinat sessizliğe bürünmüşken, ufak tefek gürültülerle günün ilk ışıklarında zamanı geçirmeye herkesi davet eder. Görülen odur ki yeni başlangıçlar içinde bir çabanın, bir hevesin, bir inancın olduğunu benimseten bir tavrı hali var. Yine görülen odur ki sağlığımızın ne derecede kıymetli olduğunu, nimet olduğunu aklımızın bir köşesine yazmamızı isteyen bir ricası var. 

Umutlarıma söylesem de, günün ilk ışıklarında hemen sönmese bari. Alacakaranlığa kadar hep devam etse. Hayallerimi kurmaya başlarken de, yine günün ilk ışıklarında yıkılmaya yüz tutmasa. Şu an gece yarısı zaten. Daha onun vaktine var. Ben şimdiden prova yapıyorum yarına. 

12 Aralık 2023 1-2 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (8)
Yorumlar (1)
  • 4 ay önce

    Güne düşen deneme yazım için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla esen kalın.