Güven Duymak

İnandığım birilerinin olduğunu bilmek, bana çok güven veriyor. Kuşkuya, şüpheye, kaygıya gerek kalmadan tereddütsüz bağlanmak, şimdiye kadar kazanılan en büyük zenginlik diyebilirim. Yani, bu kişi söz verdi mi bir şey hakkında, o muhakkak yerine getirir dediğimiz hep emin kişiler çıkar karşımıza bazen. İşte o insanları hayatımızdan çıkarmamak gerekir. Aksine o insanları kazanmamız gerekir. Eğer büyük miktarda borç istiyorsa senden, günün birinde o borcunu öder düşüncesi yer etmişse aklında, sana o borcu verir çekinmeden. Çünkü sen onun gözünde emin kişi, güvenilir kişi olduğun içindir. Zaten bunun tam tersi olsa o borcu hayatta vermez sana.

Yaşantımızda güven duygusu olmazsa, birbirlerimizle olan ilişkiler hep zedenlenme noktasına varır. Ne malını mülkünü emanet eder sana, ne de istediği şekilde bir konu hakkında konuşur. Her şeyi seninle paylaşır. İçtiğiniz su ayrı gitmez neredeyse. Kısacası güven, büyük bir sevgiyi doğurur. Sevmek de öyle basit değildir. Zamanla karşılıklı güven duyma hissi hep yıkılmayan bir sevgiye dönüşür.

Bunun diğer bir adı da itimat etmek olan güven duymak, dürüst olmaktan meydana geliyor. Adil davranmak, iş aleyhine de olsa adaletli davranmak, sizin görüşlerinize ters düşen kişileri bile hayran bıraktırır sizlere. Onun için ne pahasına olursa olsun güvenilen dağlara kar yağdırmamak gerekir. Öyle değil mi ? Hayal kırıklığı yaşatmamak gerekir. 

22 Temmuz 2023 1-2 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar