Hangi Dağda Kurt Öldü

Hangi Dağda Kurt Öldü

Hani cimri olarak bildiğin bir dostu, bir arkadaşı, bir akrabayı, bir komşuyu ansızın karşında cömert olarak çıkması, hep elindekileri başkalarıyla paylaştığını gördüğün zaman : Ooo hangi dağda kurt öldü, diye hep o deyimi söyleriz değil mi ? Ya da kötü bildiğin birileri, hep iyilik etmeye başlamıştır bundan sonra. Şaşırırsınız ve helal olsun dersiniz hiç şüphesiz. Ön yargıyla baktığınız durumlara pişman olursunuz. Hiç misafir sevmeyen birisi, her gün sofrasında bir misafirin bulunmasını istiyor.

 Düşünsenize, kötü ahlaklar kalbinizden bir bir gidiyor ve onun yerine güzel ahlaklar geliyor. Hayatı güzel, iyi  yaşamaya sevk ediyor. İnsan değişiyor vesselam. İnsan, insan olmanın farkına varıyor. Dahası hep bir menfaat için, hep bir yaranmak için insanların yanına yaklaşanlar; Allah için sevmenin, dostluk kurmanın, gerçek mutluluğun tadına varıp da o art niyet huylarından şiddetle uzaklaşıyor. 

Önceden çat kapı diye böyle gelişen olaylara şaşırırız. Ama bence şaşırmayalım. Aksine sevinelim. Varsın bizleri utandırsın, haklarında iyi şeyler düşünmüyoruz diye. 


  


30 Nisan 2023 1-2 dakika 90 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar