Hasbihal

---Unutmadık-Unutmayız-Unutmayacağız!---

Bu yazımda siz değerli okurlarımla 'HASBİHAL'edeceğim.2013 Yılı acısıyla-tatlısıyla geçti.Çok şeyler oldu,gelecekte çok şeylere gebe.Bir düşünürün dediği gibi 'Herkesin sıkışınca gideceği bir vatanı var.Ya biz nereye gideceğiz?..'
İşte burada durup düşünmek gerekir!Sahi bu memleket batsın diyenlere sormak lazım, bu memleket batarsa biz nereye gideceğiz?Ya da siz ne olacak sınısız?
Bence geçen senenin dört önemli olayı oldu:
1?Uludere Olayı
Kadın dört-beş yaşındaki çocukla objektiflere poz veriyor.Hem de Uludere' de öldürülen kaçakçıların mezarları başında:
'---Bu çocuk bunları unutur mu?'
Unutmaz elbet.Ama bizim çocuklarımız da o kucaktaki çocuğu ve sizi asla unutmaz!Unutmayacaklarda!
Otuzbin şehit senin gibi düşünen hainlerin yüzünden verildi.Milyarlarca lira harcama,güzelim ülkenin yaşadığı kabus dolu yıllar.Öldürülen anne ve çocuklar.Uludere kaçakçıları ve o kaçakçıları destekleyen şer güçler,vatan hainleri,bölücüler yüzünden biz birbirimize düşman olduk yada edildik.Olmaya da devam ediyoruz.Siz unutmazsanız,o çocuk Uludere'yi unutmazsa,bizim çocuklarımız asla unutmaz.Unutmayacak ,unutmamalı..
2---Kara Dul Olayı
Çeçen mücahid kadınlara 'Kara dul' deniliyor.Sanki çok zehirli örümcekler.Sen kadıncağızın kocasını,çocuklarını,ailesini ve arkadaşlarını katlet,sonra da ondan uyum bekle!Olmaz öyle şey...Kara dul neymiş; Rusya'da yapılan saldırıları,kocalarını kaybeden kadınlar siyah çarşaflar giyerek bu tür eylemleri gerçekleştirdikleri için 'Kara Dul' deniyormuş.Sen ne isim verirsen ver kadıncağızın en sevdiklerini öldürürsen, o da severek kendini ölüme atar ve üstündeki bombanın pimini çeker.Kadıncağızın zaten nesi kalmış ki?Yaşamak o saatten sonra ona haram olmuş!..
3---Doğu Türkistan Olayı
Orta Asyadaki Türk Cumhuriyetlerinden sadece Doğu Türkistan Çin esareti ve zulmü altında.Hergün yüzlerce Türk ve Müslüman Doğu Türkistan'da katlediliyor.Bizler de uzaktan uzağa seyrediyoruz.'Dur!' diyen kimse çıkmıyor.
Ama gün gelecek,Rusya gibi akıttıkları kanların altında kalıp boğulacaklar.Unutmamak gerekir 'Eşkıya dünyaya hükümran olmaz!'Yaptırmazlar!
4---Irak ve Suriye Olayı
Amerika, Irak'a 'Özgürlük Getireceğim!' Diye milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu.Diktatör dedikleri Saddam Hüseyin'e bile rahmet okuttu.Kerkük ve Erbil'de yüzlerce Türk katledildi.Hala da devam ediyorlar.
Yine Suriye kan gölü.Ne kadar insanın öldüğünü bile bilen yok.Milyonlarca Suriyeli aç,susuz,perişan bir halde...Vatanlarından uzakta sürgün hayatı yaşıyorlar.Yine Suriyede de yüzlerce Türkmen katledildi.Şam'da,Halep'te kan gövdeyi götürüyor.Kimse bu günleri unutmadı,unutmayacak.Gün gelecek herkes bu acı günlerin hesabını verecek.'Edenin yanına yaptığı kar kalmıyacak!'
Dünyada Müslümanlara yapılan zulüm ve işkenceleri hergün izliyoruz. Öldürülenler,tecavüz edilenler,yurtlarından atılanlar,mabetleri yıkılanlar, perişan Müslümanlar...
Güya 'Özgürlük ve Demokrasi Aşığı' aydın dünyanın hiç sesi çıkmıyor. Gözü böyle olayları görmüyor,kulakları böyle olayları duymuyor,ellerini bile kıpırdatmıyorlar.Ama görecekler,duyacaklar ve ne yapılması gerekirse onu yapacaklar.Ne demiş atalar:'Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste!'
Herkes ettiğinin cezasını mutlaka hem bu dünyada hem de öteki dünyada çekecek.
Bizler bu olayları '?Unutmadık?Unutmayız---Unutmayacağız!'
Bütün bu acıklı olaylara rağmen yine de sağlık,mutluluk ve barış dolu bir gelecek diliyoruz.

06 Ocak 2014 3-4 dakika 115 denemesi var.
Yorumlar