Havada Bir Yağmur Kokusu Var

Havada bir yağmur kokusu var gibi. Nerden yağacağı belli olmaz ama, hemen şimdi bu tarafa doğru gelip yağsın isterim. Zaten bu ara küsmüş tavırları var . Anlamadım gitti, bu yağmur niye küser ki bize ? Toprak mı bir şey dedi de, sırtını döndü toprağa. Yoksa yollar mı kızdırdı  ? Ben şahidim, yollar hep sakindir, öfkesine kapılma hali de yoktur yani. Peki ama yağmur, kim soğuttu seni bu dünyadan ?

Hadi gel, etme bize bunu. Yağ işte, hem de sağnak sağnak. Geçen gün bir ara yağdın ama en fazla iki dakika sürdü. Sanki yaz yağmuru oldun mübarek. Sen şimdi kış yağmurusun kış. Mevsimine göre hareket etsene. İklim değişikliği lafını duyar duymaz, sen de mi değişikliğe kapı açtın ? Tamam bazen değişiklik iyi olabilir ama gözünü seveyim sen değişme. Her şeyin zamanında çıkması sana bağlı. Çiçeklerin zamanında tomurcuklanması, balıkların zamanında denizde görülmesi, elmaların zamanında ağaçta yetişmesi gibi. Barajlardaki su oranının yine düştüğünü dahi söylemiyorum sana. Var sen hesap et, durum ne kadar vahimmiş. 

Bu sabah bekledik olmadı, öğlen bekledik olmadı, bari bu akşama doğru kendini bir göster yahu. Göster ki, toprak da güzel koksun, yollar da. Çiçeklerin başlarını ellerin okşasın. Sevdiğini belli et çiçeklere. Çünkü çiçekler hala seni seviyor ve özlüyor.

05 Mart 2024 1-2 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar